Projekt ustawy o Biuletynie Ustaw
Panie Prezydencie,
Panie Marszałku,
Wysoka Izbo,

(21.02.2016, 15:14:27)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Pisanie szczegółowego uzasadnienia zajęłoby mi kolejne godziny.

Natomiast samodzielne zapoznawanie się ze zmianami pomiędzy tą, a starą ustawą i doszukiwanie się powodów tychże zmian, zajęłoby wszystkim posłom jeszcze więcej czasu. Nie prosiłem o bardzo szczegółowe uzasadnienie, ale chociaż krótkie omówienie każdej przedstawionej zmiany, co Pan Prezydent uczynił, za co dziękuję.

Jeśli mógłbym także coś zasugerować, to według mnie znacznie łatwiej byłoby analizować wprowadzane przez ustawę zmiany, jeżeli zostałyby one w projekcie np. pogrubione, albo oznaczone innym kolorem. Obok nich mogłaby pojawić się krótka notka, na przykład zaznaczona innym kolorem, która wytłumaczyłaby tą zmianę.

Co do samego projektu ustawy, nie mam zastrzeżeń. Nie jestem tylko całkowicie przekonany, czy rzeczywiście vacatio legis jest konieczne w naszym prawodawstwie. Jednakże w pewnym stopniu przemówił do mnie argument podany przez Pana Prezydenta, dlatego nie zgłoszę żadnej poprawki.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości