21.02.2016, 16:33:27
Tzie siou, no Madurang!
Prawda spłynęła z nieba i przegnała wszelkie kłamstwo! Oczyszczenie nadeszło i jak ta morska fala obmyło przybrzeżne skały. Naród ponownie zyskał Wodza. Cieszmy się, nowy Manduraj!
Wasza Królewska Mość,
przepowiednia była prawdziwa, to na mnie spadł obowiązek przewodzenia Razuryjczykom. Pobyt w klasztorze okazał się uzdrawiający. Po licznych modlitwach i kontemplacjach osiągnąłem stan oczyszczenia i zajrzałem w głąb swej duszy. Dzięki temu zdałem sobie sprawę ze swego powołania.
Wpierw należy zorganizować rytualny pogrzeb Manduraja Takashiego Tan Li. Jego cierpiąca dusza wciąż znajduje się wśród żywych. Jest to niedopuszczalne, dlatego czym prędzej musimy spalić jego ziemskie wcielenie w zielonym ogniu umarłych. Rytuał spalenia musi odbyć się w Jaskini Opiekuna Lan Li, znajdującej się u podnóża góry Królowej Magdaleny.
Następnie, zgodnie z wcześniej wspomnianymi słowami, nowy Manduraj musi umieścić prochy Wodza w krypcie w angemonckim Pałacu Mandurajów. Wtedy to ostatecznie dusza zmarłego odejdzie na wieki, aby wędrować po Niebiańskich Krainach, a Razuryjczycy uzyskają nowego Wodza, który po odbyciu tradycyjnej kąpieli i namaszczeniu olejami, będzie mógł zasiąść na mandurajskim tronie.
Już teraz proszę WKM o zgodę na przeprowadzenie tychże rytuałów. Wielka żałoba trwa i tylko nowy Manduraj będzie w stanie poprowadzić Razuryjczyków w tym ciężkim okresie.
Zu wy sza,
/-/ Manduraj Kim Myong Won
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej