23.02.2016, 20:23:25
Cytat:Ja mam takie podstawowe pytanie: czy ktokolwiek wierzy, że nastąpiła dekomunizacja? Bo ja przyznam osobiście, że nie. W Polsce nadal rządzą socjaliści, ale pod inną "banderą", bowiem komunizm jest zakazany - ale tryb działania i metody pozostały te same. Kurtyka mówił, że "demontaż państwa już się skończył, teraz będą znikać ludzie" i w niczym się nie mylił. Czekamy na kolejne morderstwa, samobójstwa i zaginięcia. Czy ktokolwiek wierzy, że dekomunizacja udała się w Rosji? Może i zdelegalizowano komunizm, ale kto rządzi Rosją? Oficer KGB - Wladimir Wladimirowicz Putin. Można więc kolejne pytanie sobie postawić: czy upadek III RP, o ile taki nastąpi z bezkrwawą rewolucją, będzie jakimkolwiek prawdziwym zaczątkiem dekomunizacji? Daj Boże.
Całkowicie się zgadzam - w Polsce nie nastąpiła nigdy i pewnie jeszcze długo nie nastąpi rzeczywista dekomunizacja, zaś proces lustracji nie wyglądał tak, jak powinien wyglądać. Polityka "grubej kreski" była ogromnym błędem i dziś ten błąd z przeszłości ciągnie się za nami. Szkoda, że nie wyciągnięto żadnych wniosków. Szkoda, że elity III Rzeczypospolitej upierają się przy swoim kłamstwie i na kłamstwie zbudowano podwaliny obecnej Polski. Trudno im przyznać się do mówienia nieprawdy i wmawiania, że Wałęsa był bohaterem. Owszem, jest wizytówką Polski i jest w pewnym sensie bohaterem, bo to on stanął na czele "Solidarności" w ciężkich latach schyłkowego okresu PRL-u, ale niewątpliwie współpracował z SB. Pytanie, od którego do którego roku. Jeśli do '89, to będzie kompletna kompromitacja III RP.
Frederick Martin Hufflepuff
______________________________polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj