Czy III Rzeczpospolita umiera na naszych oczach?
Cytat:No przepraszam, zastanawiacie się kiedy III RP upadnie lub upadła, a za bezsens uważa Pan rozważanie momentu jej powstania, bezrefleksyjnie przyjmując to, co Panu powiedziało gadające pudełko?
Moje pudełko z książkami nie gada.
I tak, uważam to za bezsens.

Cytat:Jakich faktów?
Że Wojciech Jaruzelski przynależy do narodu polskiego (pogrubienie w cytacie nie było przypadkowe).

Cytat:Więc tak jak powiedziałem - dla świętego spokoju kraje bałtyckie powinny oddać ziemie z rosyjską ludnością Rosji, wysiedlić ich, zapłacić odszkodowania - zrobić wiele, aby uniknąć kiedyś "zielonych ludzików" na swej ziemi. Nie zrobiły tego, więc będą miały problemy.
Jeszcze raz - nazizm. Zrobiły wszystko, co było możliwe z zachowaniem twarzy, maksymalnie skłaniając tych Rosjan do wyjazdu przez uprzykrzanie im życia tak, by nie zostało to zakwalifikowane do łamania praw człowieka.

Cytat:Postęp techniczny sprawia, że coraz mniej ludzi jest potrzebnych do pracy, a to stawia przed całym światem wyzwania, o których nie ma sensu dyskutować w wątku o Bolesławie Wałęsie
Mit. Postęp technologiczny powoduje jedynie zanik pewnych gałęzi rynku pracy, nie samego zapotrzebowania na pracę. Ktoś musi te maszyny projektować, budować, obsługiwać i naprawiać. Albo projektować, budować, obsługiwać i naprawiać maszyny projektujące, budujące, obsługujące i naprawiające inne maszyny.

Cytat:Proszę o wskazanie mojej wypowiedzi, w której stwierdzam, że Polska była bogatsza od Niemiec.
Nie było takowej. Zastosowałem dość prostą sztuczkę z szerszym przekopywaniem poruszonego w paru słowach tematu. Zatem, już bez mojego wcześniejszego nieuzasadnionego wymagania odpowiedzi na to pytanie od JO, odpowiem - nigdy. Uznaję więc za bezpieczne założenie, że do 2036 roku Polska nie stałaby się być może bogatsza od Niemiec, jak twierdzi JO, chyba, że ujrzę jakieś analizy ekonomiczne na ten temat.

Cytat:Niestety świadkowie tych wydarzeń, zwykli Kowalscy których znam (m.in. własnego ojca), którzy mieli wiadomości z pierwszej ręki, bo służyli w stanie wojennym w Ludowym Wojsku Polskim, nie napisali żadnej książki
Zdaje sobie na pewno sprawę JO, jak bardzo żołnierze lubią koloryzować. Smile
Uprzedzając - trochę mojej rodziny też się przez służbę przewinęło.

Cytat:Amerykanie
To ma być kpina czy propaganda zza oceanu powtarzana za "gadającym pudełkiem", jak to JO ujął? Big Grin

Cytat:Na szczęście relacje z Litwą i Białorusią są w miarę dobre lub znośne, a naszym rodakom nic wielkiego tam nie zagraża
Z Białorusią jeszcze niech będzie, ale co do Litwy - na słowo nie uwierzę. Źródła.

Cytat:Zajrzę w wolnej chwili do odpowiednich książek i wyślę Panu mailem namiary lub konkretne cytaty.
Inni też na pewno chcieliby się dowiedzieć. Niech JO wypisze to publicznie.

Cytat:Brawo! Nauczył się Pan rozmawiać tak, jak Piotr Paweł I i dostawiać do moich wypowiedzi coś, czego nie powiedziałem. Usunięcie z urzędów sędziego komunistycznego, prokuratora komunistycznego, urzędasa umoczonego w SB itp., którzy robili krzywdę ludziom, i wpuszczenie ich na wolny rynek pracy jest chyba sprawiedliwe Smile I bynajmniej nie ma tu mowy o jakichś radykalnych krokach, które usiłuje Pan mi wmówić.
Ależ skąd, w pięknej sztuce erystycznej argumentacji odbywałem praktyki zupełnie w innym miejscu, na długo przed przybyciem do mikroświata. 8D
Ciekawym bardzo dokładnych definicji "sędziego komunistycznego", "prokuratora komunistycznego" i "urzędasa umoczonego w SB", skoro już JO dał z siebie wyciągnąć trochę więcej szczegółów tą prowokacją. Można o nie prosić?

Cytat:Rzuca Pan od czasu do czasu jakimiś słowami, które nijak mają się do wypowiedzi, albo przynajmniej nie wiadomo, o co Panu chodzi. Weźmy jednak ten tok rozumowania i wymodelujmy moją wypowiedź tak, by brzmiała identycznie, tylko w innej sprawie i zastanówmy się, czy to jest nazizm
Chodzi mi o frazę: "rozwiązanie kwestii rosyjskich mniejszości w tych krajach".

Cytat:Owszem, jest wizytówką Polski i jest w pewnym sensie bohaterem, bo to on stanął na czele "Solidarności" w ciężkich latach schyłkowego okresu PRL-u, ale niewątpliwie współpracował z SB.
Znasz Frycu takie powiedzenie: "Każdy ma w szafie jakiś szkielet"?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: