Czy III Rzeczpospolita umiera na naszych oczach?
Cytat:W swojej wypowiedzi, może skrótowo potraktowanej, również ująłem tych z takimi motywacjami, gdyż chyba wszyscy się zgodzimy, że pensja minimalna nie nadaje się do zaspokojenia normalnych potrzeb życiowych, i to nawet singla.
Ja się nie zgodzę. Wyliczenia proszę. Podparte źródłami.

Cytat:Jeżeli w Polsce były wyższe zarobki niż obecnie to w takich ilościach jak wyjeżdżają to na pewno by nie wyjeżdżali, gdyż sam Pan stwierdził, że chodzi o wysokość płac. Wyższe zatrzymają ludzi w kraju. Niestety polityka z lat 90-tych tego nie zapewniała, a dawała bodziec do masowego ruszenia za granicę po wejściu do UE
<haha> Kolejny mit, który zaskakująco dobrze się trzyma. Nie chodzi wcale o wysokość zarobków w liczbach bezwzględnych, bo one nigdy nie wystarczą do zapewnienia powszechnego szczęścia (chyba, że mieszka się w Bhutanie), tylko o to, że na Zachodzie jest względnie więcej. Taki mały ludzki grzech, zazdrość, się w tej logice wyraźnie przejawia.

Cytat:Czy Unia Europejska zajmując się handlem ludźmi (oficjalnie mówi się na to "kwoty imigrantów") jest państwem nazistowskim?
Na szczęście UE nie jest państwem, tak więc z definicji nie może być państwem nazistowskim.

Cytat:Sam sobie Pan odpowiedział.
Są tutaj trzy opcje: albo JO stara się wykręcić od własnych słów, albo cierpi na Zanik pamięci krótkotrwałej, albo sam nie wie, co właściwie wypisuje. Przypominam, argument brzmiał następująco:
Cytat:Postęp techniczny sprawia, że coraz mniej ludzi jest potrzebnych do pracy
A jak wykazałem kontrargumentem, nie potrzeba wcale coraz mniej ludzi - tylko spada zapotrzebowanie na konkretne zawody. O ile mi wiadomo, ludzie potrafią się przekwalifikować. Nie wiem, jak to ma stanowić "odpowiedzenie samemu sobie".

Cytat:Po pierwsze - ja tak nie twierdzę.
Znowu te trzy opcje:
Cytat:ale może w 2036 Polska byłaby silniejszą gospodarką od Niemiec,

Cytat:Nie jest jednak trudno wyobrazić sobie, że taki scenariusz byłby możliwy. Wystarczy spojrzeć na Chiny i USA, oraz dlaczego ci drudzy szykują się z tymi pierwszymi do wojny.
Zasada onus probandi się kłania. Ja nic sobie nie będę wyobrażał, po prostu powiem - nie, bo nie. Czekam na dowód niebędący śnieniem na jawie.

Cytat:W Stanach Zjednoczonych Ameryki nigdy nie było transformacji gospodarczej?
Czy ja coś pisałem o transformacji gospodarczej?

Uwielbiam całym sercem takie dyskusje.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: