24.02.2016, 18:31:51
Cytat:Ja się nie zgodzę. Wyliczenia proszę. Podparte źródłami.No tak, w końcu minima socjalne, egzystencji itd. są mniejsze od płacy minimalnej, więc człowiek może sobie przeżyć, ale przeżycie nie równa się normalnemu funkcjonowaniu.
Cytat:Kolejny mit, który zaskakująco dobrze się trzyma. Nie chodzi wcale o wysokość zarobków w liczbach bezwzględnych, bo one nigdy nie wystarczą do zapewnienia powszechnego szczęścia (chyba, że mieszka się w Bhutanie), tylko o to, że na Zachodzie jest względnie więcej. Taki mały ludzki grzech, zazdrość, się w tej logice wyraźnie przejawia.Tylko zakładając, że wszyscy są pazerni i skupieni na "jeszcze, jeszcze, jeszcze więcej!"
Może Pan jest pazerny na pieniądze, które szczęścia nie dają, niezależnie od ich ilości 
Cytat:Na szczęście UE nie jest państwem, tak więc z definicji nie może być państwem nazistowskim.No skąd! Wcale

Cytat:Są tutaj trzy opcje: albo JO stara się wykręcić od własnych słów, albo cierpi na Zanik pamięci krótkotrwałej, albo sam nie wie, co właściwie wypisuje. Przypominam, argument brzmiał następująco: (...)Chyba dobrze mi się wydaje, że napisał Pan o maszynach produkujących maszyny?
Cytat:Zasada onus probandi się kłania. Ja nic sobie nie będę wyobrażał, po prostu powiem - nie, bo nie. Czekam na dowód niebędący śnieniem na jawie.Pan Tomasz Anter napisał o roku 2016, więc strzeliłem bez namysłu, że równie dobrze można by pisać o 2036 i być może byłoby to prawdopodobne. Nie wypowiadałem tych słów jako pewnika: "tak, w 2036 według wyliczeń Polska przegoni Niemcy". Czy jednak może Pan na 100% powiedzieć, że tak się nie stanie? Jest to prawdopodobne, ale jak bardzo nie wiem, bo jak powiedziałem, strzelałem z 2036 rokiem.
Cytat:Czy ja coś pisałem o transformacji gospodarczej?Czy gospodarka jest systemem? Czy gospodarka ma pewną formę ustrojową? Czy zmiana systemu gospodarczego jest transformacją systemową (ustrojową)?
(-) Daniel von Witt
Cieszę się.