24.02.2016, 18:53:12
Cytat:No tak, w końcu minima socjalne, egzystencji itd. są mniejsze od płacy minimalnej, więc człowiek może sobie przeżyć, ale przeżycie nie równa się normalnemu funkcjonowaniu.Zalew pustosłowia. Udowodni JO swoje twierdzenie czy woli się z niego całkiem wycofać?
Cytat:Tylko zakładając, że wszyscy są pazerni i skupieni na "jeszcze, jeszcze, jeszcze więcej!"Czasami są też skupieni na: "byle sąsiad miał mniej, byle sąsiad miał mniej". ^^,Może Pan jest pazerny na pieniądze, które szczęścia nie dają, niezależnie od ich ilości
Cytat:Chyba dobrze mi się wydaje, że napisał Pan o maszynach produkujących maszyny?JO kotku, umówmy się - przed odpowiedzią czytasz mój kontrargument od początku do końca. OK?
Podaruj mi ton.
Cytat:Nie wypowiadałem tych słów jako pewnika: "tak, w 2036 według wyliczeń Polska przegoni Niemcy".Jak wyżej. Nie napisałem, że twierdził JO coś takiego.
Cytat:Czy jednak może Pan na 100% powiedzieć, że tak się nie stanie? Jest to prawdopodobne, ale jak bardzo nie wiem, bo jak powiedziałem, strzelałem z 2036 rokiem.Nie jest to wcale prawdopodobne. Plus, nie tak się toczy dyskusje naukowe (bądź i popularnonaukowe, za jedno). O:-)
Cytat:Czy gospodarka jest systemem? Czy gospodarka ma pewną formę ustrojową? Czy zmiana systemu gospodarczego jest transformacją systemową (ustrojową)?Tak. Nie (to ustrój ma pewną formę gospodarczą), chodziło chyba o rodzaj gospodarki. Nie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.

Może Pan jest pazerny na pieniądze, które szczęścia nie dają, niezależnie od ich ilości