25.02.2016, 22:41:08
[attachment id=1 msg=38637]
Wasza Królewska Mość,
bardzo dziękuję za wyróżnienie mej osoby. Cieszę się, że dzisiejsza kolacja zawiera tyle elementów razuryjskości. Jest to wspaniały gest skierowany do Razuryjczyków. Proszę wiedzieć, że jesteśmy dozgonnie wdzięczni Hasselandczykom za to, co dla nas zrobili.
Razuryjska "Księga Przeszłości" mówi: "Smutek nie jest rozwiązaniem. Kiedy Xi Xian [śmierć] nawiedza rodzinny dom, wtedy należy czym prędzej pomóc duszy zmarłemu. Smucić powinien jedynie fakt, że to właśnie przez naszą opieszałość dusza nie może udać się na wieczną wędrówkę". Ów fragment jest bardzo ważny i pozwala zrozumieć zachowanie Razuryjczyków. Bardzo dobrze, że udało nam się szybko uwolnić duszę Manduraja Takashiego. Dzięki temu możemy przejść do wypełniania zadań dnia codziennego. Nie należy jednak zapominać o dokonaniach zmarłego Manduraja. Pamięć o tym wspaniałym człowieku należy cały czas pielęgnować.
Napomknąłem już o zadaniach dnia codziennego. Tak, myślę, że to właśnie na nich powinni skupić się najbardziej. Wczoraj powiedziałem, że trzeba poświęcić więcej uwagi prowincji Zegiesa. Na ten moment jest to dla mnie najważniejsza kwestia, ponieważ to w tym regionie żyje najwięcej Razuryjczyków. Żyją, ale w słabych warunkach, zatem trzeba to zmienić. WKM, jako Manduraj proszę Was o podjęcie zdecydowanych działań, które pozwolą poprawić sytuację na Zegiesie.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej