List Kaizera-Seniora Cesarstwa Valhalli do władz i mieszkańców Republiki
[justify]
[Obrazek: 33a6gs8.jpg]

Wielce Szanowny Panie Prezydencie,
Szanowni Ministrowie,
Drodzy deputowani Parlamentu Republiki Bialeńskiej,

kiedy w końcówce sierpnia 2015 roku, krótko po moim powrocie do wirtualnego żywota, zaproponowaliście mi objęcie ponownie tronu Kaizera Cesarstwa Valhalli — odmówiłem. Do dziś uważam, że złożona przez Was, pół roku temu, propozycja była poważnym naruszeniem dobrych stosunków i dobrego smaku. Nie powinno być bowiem tak, że Cesarstwo Valhalli powstaje bez udziału jego prawowitych dziedziców.

Przypomniałem wówczas, że "jedyna zgoda jaką panu prezydentowi udzieliłem dotyczyła faktu wykorzystywania map i ziem byłego Cesarstwa w kontekście istnienia na nich Republiki Bialenii." Dodałem do tego także słowa: "Niech Republika Bialenii działa na terenach niegdyś zajmowanych przez Cesarstwo Valhalli. Badajcie Cesarstwo w ramach naukowych misji, ale powstrzymajcie się od odradzania tego kraju. Jego czas już minął."
To prawda. Czas Cesarstwa minął. Jednak Valhalli nie. Valhalla to historia i tradycja, które mają prawo na nowo wykuć swe miejsce na kamiennych tablicach, na których spisywana jest historia wirtualnego świata.

Wasze Ekscelencje, mając na uwadze to co napisałem wyżej, cofam swoją zgodę na wykorzystywanie przez Republikę Bialenii map, ziem i innego dorobku Cesarstwa Valhalli i począwszy od dnia jutrzejszego obejmuję, jako Kaizer-Senior, byłe ziemie Cesarstwa Valhalli (wyspy: Valhalla Zachodnia, Valhalla Wschodnia, Ahara i Fjara) w swój zarząd.

Życzę Republice Bialenii wszystkiego co najlepsze, dalszych, niewątpliwych, sukcesów. Jestem przekonany, że przenosząc się na Kontynent Republika Bialenii otworzy przed sobą nowe i atrakcyjne możliwości rozwoju.

(—) Fryderyk I von Thorn,
Kaizer-Senior Cesarstwa Valhalli[/justify]
Pozdrawiam,
Robert Fryderyk
Książę Sarmacji, Król Hasselandu i Sclavinii, etc. etc.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
List Kaizera-Seniora Cesarstwa Valhalli do władz i mieszkańców Republiki - przez RCA - 27.02.2016, 11:02:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek: