27.02.2016, 15:58:20
(27.02.2016, 15:49:45)Piotr Pawel I link napisał(a): Abstrahując od tej konkretnej sprawy, trzeba jednak się zastanowić nad kwestią wykorzystania dorobku innych.Tylko, że udało się nam zdobyć przychylność RCA wobec tradycji. Nie dostaliśmy wtedy możliwości używania nazwy regionu "Cesarstwo Valhalli". Teraz nie wiem co mu odbiło. Może rezygnacja z urzędu?
I tak np. jestem zdania, że Solardia fatalnie i wbrew naszym chęciom wykorzystała ziemie Cyberii, budując je na narracji antyhasselandzkiej, choć przecież Hasseland się z tych ziem wywodzi. Ja osobiście (i władze KH też) cofnąłem zgodę na używanie cyberyjsko-hasselandzkiej tradycji historycznej. I co? I nic.
Jestem więc zwolennikiem dogadywania się z właścicielami praw intelektualnych do nieistniejących już krain. Nie znam akurat meritum sporu i dlaczego nie udało się porozumieć z Kaizerem-Seniorem, jednak usilnie namawiam do takiego porozumienia i służę swoją pomocą. Bo doskonale Kaizera-Seniora znam...
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;