28.02.2016, 12:32:55
(27.02.2016, 23:28:33)Irmina link napisał(a): Ja uważam ze to bez sensu skoro i tak nit sie w wyborach samorządowych nie zgłosił to czy jest sens powoływać osoby skoro jak widac nie mają chęci do działania? Lepiej zapytać sie osób, które są aktywne i w miarę działają czy chcą działać i zamierzają coś robić. Zmuszanie kogokolwiek do działania poprzez mianowanie jest moim skromnym zdaniem całkowitym bez sensem. Wystarczy rozmowa i wtedy WKW będzie miał chętne osoby i rozwinięte miasta.
Nie miałem zamiaru powoływać osób, które nie byłyby chętne do zarządzania miastami, bez konsultacji z nimi. Rozmawiałem już z kilkoma osobami, które są chciałyby menadżerami zostać.
(28.02.2016, 12:25:51)Kim Myong Won link napisał(a): Gdzie są w nich uwzględnione interesy Razuryjczyków? Na chwilę obecną Hasseland zostanie podzielony zgodnie z wolą osób nie będących rdzennymi mieszkańcami wysp Razuri i Zegiesa. Obraża to nas, Razuryjczyków. Czujemy się jedynie pionkami, które nie odgrywają znaczącej roli na własnej ziemi. Dlatego wnioskuję, aby przynajmniej Zegiesa, jako teren zamieszkały praktycznie w większości przez Razuryjczyków, stał się obszarem, który nie będzie mógł być podzielony przez Króla, tj. oddany szlachcie. Proponuję także, aby władzę nad tymże regionem sprawował Manduraj. Myślę, że pomoże to w zatrzymaniu postępującego rozdrobnienia Razuryjczyków i spowoduje, że Zegiesa stanie się regionem zupełnie innym od reszty terenów Królestwa.
Wasza Wysokość,
Rozumiem zaangażowanie i przejęcie Waszej Wysokości, ale uważam że jest ono trochę przesadne. Hasseland jest miejscem wspólnym życia Razuryjczyków i Hasselandczyków. Każdy ma szansę zostać szlachcicem - zarówno Razuryjczycy jak i Hasselandczycy. Pomysłem nie trafionym jest według mnie zakładanie enklaw razuryjskich, hasselandzkich, lub jakiejkolwiek innej narodowości. Co więcej - Wasza Wysokość, jako arystokrata, otrzyma w nadaniu ziemie, które będą więc przynależne Mandurajowi.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.