Kim Myong Won - program wyborczy
Cytat:A co z Federacją Bialeńską? Czy ona sama sobie nie poradzi?

Zarząd nad Bialeńskim Związkiem Sportowym sprawuje MKiS. Oznacza to, iż zajmuje się tym przedstawiciel Rządu. Prezydent także jest tym przedstawicielem, dlatego chciałbym aktywnie zaangażować się w organizację Mundialu. Będę, tak jak wspomniałem wcześniej, starał się stanowić łącznik pomiędzy Narodem, a Komisją Organizacyjną.

Cytat:Coś na kształt Kongresów Regionów? Były już takie 3 i nie przyniosły wielkich efektów, ani nie przyciągnęły dużej uwagi. Jak to zmienić?

Myślę, że przede wszystkim powinniśmy porozmawiać nad tym, dlaczego występują konflikty pomiędzy przedstawicielami narodów, które zamieszkują teren Republiki. Należy wypracować wspólny dialog i przyjąć wspólne stanowisko. Przyjmie to formę konferencji, w czasie której zostanie zainicjowana dyskusja.

Cytat:Co jeśli znów nie będzie chętnych?

Mogę WKM zapewnić, że chętni się znajdą.

Cytat:Kto je zorganizuje i co wejdzie w skład obchodów?

Chciałbym powołać specjalną komisję organizacyjna, która złożona będzie z osób bezpośrednio uczestniczących w tamtych wydarzeniach. Jeżeli zostanę Prezydentem, wtedy będę dążył do tego, żeby obchody zostały zorganizowane z wielkim rozmachem. Święto Powstania Marcowego jest jednym z najważniejszych świąt w Naszym kraju, dlatego z całych sił będę starał się, aby zostało odpowiednio uczczone.

Cytat:Czy jest już kandydat na szefa programu?

Tak.

Cytat:Zmiany na jakich stanowiskach?

Chciałbym powołać dowódców poszczególnych rodzajów Sił Zbrojnych, a dodatkowo utworzyć stanowisko Prezesa Bialeńskich Zakładów Zbrojeniowych, który odpowiadać będzie za działania przemysłu zbrojeniowego.

Cytat:To znaczy? Nie będziemy dążyć do większej aktywizacji choćby ambasad i ambasadorów? Nie będzie więcej wydarzeń współorganizowanych przez nas?

To znaczy, że Republika Bialeńska będzie prowadzić rozsądną politykę zagraniczną. Wychodzę z założenia, że wpierw należy zająć się sytuacją wewnętrzną, a dopiero później otwierać się na świat.

Cytat:Taka debata już się odbyła. Właściwie wszystko zostało wtedy ustalone.

Nie jest to jednak powodem do tego, żeby rezygnować z kolejnej debaty.

Cytat:Czy to nie zmniejszy jeszcze liczby kandydatów na posła? Ostatnio zgłosiło się tylko 6/7 osób. A co myśli Pan o zmniejszeniu liczby posłów?

Myślę, że się nie zmniejszy. Na ten temat rozmawiałem już z Maciejem. Pomysł zmniejszenia liczby posłów powinien zostać poddany pod dyskusję społeczną. Niech obywatele rozstrzygną, czy jest to dobra propozycja.

Cytat:Jestem przeciwny temu punktowi, tak jak cała Wspólnota Rozwoju. Po co odbierać partiom ich właściwie jedyny przywilej?

WKM, widzimy, że owa ustawa nie pasuje do Bialenii. Myślę, że lepiej wyglądało to w czasach, kiedy tej ustawy nie było. Jestem jednak otwarty na przeprowadzenie konsultacji społecznych, dotyczących tego punktu programu.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kim Myong Won - program wyborczy - przez Iwan Pietrow - 04.03.2016, 02:34:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości