Konkurs na stanowisko Sędziego Ludowego
(06.03.2016, 13:57:08)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): [quote author=Kim Myong Won link=topic=4446.msg39812#msg39812 date=1457265106]
[quote author=Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link=topic=4446.msg39809#msg39809 date=1457263841]

Stanowczo wyrażam sprzeciw. Wyłonienie nowego Sędziego powinno być prerogatywą nowego prezydenta, chyba że chcemy pogłębić i tak znaczące już podziały w społeczeństwie.
Jak na razie jest to Republika Bialeńska, i proszę pozwolić Bialeńczykom samym zadecydować, poprzez wybór prezydenta.

Nie rozumiem, w czym ma Szanowna Pani problem. Jest to konkurs, więc każdy chętny spełniający wymagania, może się zgłosić. Od kiedy nazywamy to zwiększeniem podziałów w społeczeństwie?

Decyzję tę podjąłem, kierując się dobrem Republiki Bialeńskiej. W obecnej sytuacji, kiedy nie mamy Sędziego Ludowego, tak naprawdę Nasz kraj nie może funkcjonować w pełni sprawnie.
[/quote]

Skoro jest to konkurs to oczekuję powołania Komisji Konkursowej, złożonej z osób o różnych poglądach, nie jednoosobowej pańskiej decyzji.
Wydaje mi się, że skoro nasz Kraj funkcjonował już jakiś czas bez Sędziego, to tych kilka dni nie zrobi znaczącej różnicy.
[/quote]

Ja jedynie kontynuuję pewne formy działania, które w przeszłości w skuteczny sposób pozwalały wybrać nowego Sędziego. Jakoś wcześniej, kiedy była Szanowna Pani aktywna i wyboru Sędziego dokonywano właśnie w taki sposób, to nie przeszkadzało to Pani. Widzę tu pewną niekonsekwencję i celowe działanie "pod publikę".

Kraj nie może sprawnie funkcjonować bez Sędziego, bo jest on chociażby potrzebny do rejestracji partii politycznych. Mówienie, że nie widzi się tutaj różnicy, jest moim zdaniem wysoce nieodpowiedzialne.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości