06.03.2016, 15:00:19
Cytat:Zarząd nad Bialeńskim Związkiem Sportowym sprawuje MKiS. Oznacza to, iż zajmuje się tym przedstawiciel Rządu. Prezydent także jest tym przedstawicielem, dlatego chciałbym aktywnie zaangażować się w organizację Mundialu. Będę, tak jak wspomniałem wcześniej, starał się stanowić łącznik pomiędzy Narodem, a Komisją Organizacyjną.
A jak Pan Prezydent zapatruje się na wybory hymnu? Czy nie uważa Pan, że wybory tylko wśród delegatów nie powinny mieć miejsca?
Cytat:Myślę, że przede wszystkim powinniśmy porozmawiać nad tym, dlaczego występują konflikty pomiędzy przedstawicielami narodów, które zamieszkują teren Republiki. Należy wypracować wspólny dialog i przyjąć wspólne stanowisko. Przyjmie to formę konferencji, w czasie której zostanie zainicjowana dyskusja.
Ten pomysł właściwie nie jest zły. Kiedy miałaby odbyć się taka konferencja?
Cytat:Mogę WKM zapewnić, że chętni się znajdą.
Na tę chwilę, trudno znaleźć potwierdzenie tego faktu w rzeczywistości.
Cytat:Chciałbym powołać specjalną komisję organizacyjna, która złożona będzie z osób bezpośrednio uczestniczących w tamtych wydarzeniach. Jeżeli zostanę Prezydentem, wtedy będę dążył do tego, żeby obchody zostały zorganizowane z wielkim rozmachem. Święto Powstania Marcowego jest jednym z najważniejszych świąt w Naszym kraju, dlatego z całych sił będę starał się, aby zostało odpowiednio uczczone.
Nie zabraknie też obchodów na IRCu?
Cytat:Tak.
Cóż za lakoniczna odpowiedź, Panie Prezydencie. Kto nim będzie?
Cytat:Chciałbym powołać dowódców poszczególnych rodzajów Sił Zbrojnych, a dodatkowo utworzyć stanowisko Prezesa Bialeńskich Zakładów Zbrojeniowych, który odpowiadać będzie za działania przemysłu zbrojeniowego.
Pytanie tylko, czy będą to osoby aktywne i kompetentne. Mam nadzieję, że jednak się tak stanie.
Cytat:Nie jest to jednak powodem do tego, żeby rezygnować z kolejnej debaty.
Czyżby? Może warto przejść do faktów i coś zrobić zamiast debatować? Wspólnota Rozwoju wkrótce przedstawi swój projekt w Parlamencie.
Cytat:Myślę, że się nie zmniejszy. Na ten temat rozmawiałem już z Maciejem. Pomysł zmniejszenia liczby posłów powinien zostać poddany pod dyskusję społeczną. Niech obywatele rozstrzygną, czy jest to dobra propozycja.
W takim razie, będę czekał na takie konsultacje.
Cytat:WKM, widzimy, że owa ustawa nie pasuje do Bialenii. Myślę, że lepiej wyglądało to w czasach, kiedy tej ustawy nie było. Jestem jednak otwarty na przeprowadzenie konsultacji społecznych, dotyczących tego punktu programu.
Chciałbym przypomnieć, że takie konsultacje już się odbyły - to na ich podstawie powstał program WR i ta ustawa. Większość obywateli było wtedy ZA ustawą o partiach i zwiększeniu roli partii w życiu państwa. Nie da się ukryć, że jest to pomysł na aktywizacje bialeńskiej polityki.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.