06.03.2016, 17:10:50
Cytat:A jak Pan Prezydent zapatruje się na wybory hymnu? Czy nie uważa Pan, że wybory tylko wśród delegatów nie powinny mieć miejsca?
Od samego początku mówiłem, że to obywatele powinni mieć najwięcej wpływu na wybór hymnu.
Cytat:Ten pomysł właściwie nie jest zły. Kiedy miałaby odbyć się taka konferencja?
Moim zdaniem taka konferencja powinna odbyć się jak najszybciej, gdyż chodzi tu o całą Bialenię, a sprawy krajowe nie powinny być odkładane na później.
Cytat:Na tę chwilę, trudno znaleźć potwierdzenie tego faktu w rzeczywistości.
Proszę się nie martwić. Wiem, co mówię.

Cytat:Nie zabraknie też obchodów na IRCu?
Obchody na IRC-u są ciekawym pomysłem, aczkolwiek wszystko będzie tu zależało od możliwości czasowych.
Cytat:Cóż za lakoniczna odpowiedź, Panie Prezydencie. Kto nim będzie?
Chciałbym, aby rozwojem Bialeńskiego Programu Kosmicznego zajął się Dowódca MW - Heinrich Hewret Wettin.
Cytat:Czyżby? Może warto przejść do faktów i coś zrobić zamiast debatować? Wspólnota Rozwoju wkrótce przedstawi swój projekt w Parlamencie.
Myślę, że nie można działać bez opinii obywateli. Poprzednia debata odbyła się już jakiś czas temu i warto zorganizować ją jeszcze raz, po to, aby poznać obecne nastroje społeczeństwa.
Cytat:Chciałbym przypomnieć, że takie konsultacje już się odbyły - to na ich podstawie powstał program WR i ta ustawa. Większość obywateli było wtedy ZA ustawą o partiach i zwiększeniu roli partii w życiu państwa. Nie da się ukryć, że jest to pomysł na aktywizacje bialeńskiej polityki.
Uważam, że ustawa o partiach politycznych jest pewną formą ograniczenia aktywności politycznej obywateli. Jestem jednak otwarty na wszelkiego rodzaju dyskusje związane z tym tematem i chciałbym szukać takiego rozwiązania, które zadowoli obie strony - zarówno te, które popierają ustawę i te, które są jej przeciwne.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej