10.03.2016, 16:27:25
Panie Marszałku,
Wysoka Izbo!
W ostatnim okresie obserwowalismy sytuację, gdy poseł składał projekt ustawy nie potrafiąc w żaden sposób go uzasadnić. Trzeba zapobiec sytuacjom, gdy jedynym uzasadnieniem projektu są obelgi i znieważanie innych posłów. Wiem, że moja propozycja nie uzdrowi sytuacji w 100%, ale może choc trochę pomoże. Niestety; na zacietrzewienie, a zwłaszcza na głupie zacietrzewienie i w ogóle na głupotę żadne przepisy nie pomogą. Tym niemniej - spróbujmy.
Wysoka Izbo!
W ostatnim okresie obserwowalismy sytuację, gdy poseł składał projekt ustawy nie potrafiąc w żaden sposób go uzasadnić. Trzeba zapobiec sytuacjom, gdy jedynym uzasadnieniem projektu są obelgi i znieważanie innych posłów. Wiem, że moja propozycja nie uzdrowi sytuacji w 100%, ale może choc trochę pomoże. Niestety; na zacietrzewienie, a zwłaszcza na głupie zacietrzewienie i w ogóle na głupotę żadne przepisy nie pomogą. Tym niemniej - spróbujmy.
Cytat:Projekt uchwały o zmianie Regulaminu Parlamentu z dn. 27 grudnia 2013 r.
Art. 1.
Wprowadza się zmianę w Artykule 2 Regulaminu Parlamentu z dn. 27 grudnia 2013 r., wprowadzając nowe brzmienie punktu 1:
"Projekt uchwały lub ustawy wraz z uzasadnieniem składa się na ręce Marszałka Parlamentu. Uzasadnienie powinno precyzować merytoryczne powody złożenia projektu oraz spodziewane skutki. Brak uzasadnienia powoduje, iż projekt nie jest procedowany".
Art. 2.
Uchwała wchodzi w życie po opublikowaniu.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.