13.03.2016, 18:25:49
Mam jeszcze pytanie do projektodawcy: co jeśli podobnie tak jak ostatnio był problem z obsadzeniem stanowiska sędziego nie będzie można znaleźć odpowiedniej osoby do stanowiska Komisarza? Uważam, że do tej pory Marszałkowie radzili sobie dobrze.
Ponadto zgłaszam poprawkę, na temat który wcześniej poruszałem:
Według mnie ustalanie konkretnej godziny nie jest dobre, ze względów prawdopodobnych problemów, które mogą wystąpić (realny brak możliwości). Moim zdaniem powinniśmy pozostać przy tradycyjnej 22:00 z możliwością regulacji tego przez prowadzącego wybory.
Oraz poprawkę nr. 2:
I numer 3:
Ponadto zgłaszam poprawkę, na temat który wcześniej poruszałem:
Cytat:Artykuł 10.
2. Głosowanie trwa przez 48 godzin;
Według mnie ustalanie konkretnej godziny nie jest dobre, ze względów prawdopodobnych problemów, które mogą wystąpić (realny brak możliwości). Moim zdaniem powinniśmy pozostać przy tradycyjnej 22:00 z możliwością regulacji tego przez prowadzącego wybory.
Oraz poprawkę nr. 2:
Cytat:Artykuł 18.
(...)
3. Jest członkiem partii politycznej lub zebrała liczbę podpisów równej 1/8 liczby obywateli Republiki Bialeńskiej (zaokrąglone do pełnych jedności)
I numer 3:
Cytat:Artykuł 18.
Kandydatem do sprawowania mandatu posła Parlamentu Republiki Bialeńskiej może zostać każda osoba, która:
(...)
5. Nie sprawowała funkcji posła w trakcie każdej z trzech ostatnich kadencji przez okres ponad połowy danej kadencji.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.