13.03.2016, 23:50:16
(13.03.2016, 23:44:20)Jan Kaniewski link napisał(a): Trudno przechodzą słowa, jakiekolwiek przez gardło. Popieraliśmy jako Ludowa Akcja Narodowa kandydaturę Pani Aleksandry Dostojewskiej - Swarzewskiej i nie żałujemy jej rekomendacji i głosu na nią. Bo trzeba wiedzieć kto lepiej mógłby zadbać o Republikę Bialeńską. Powiem mocno, ale chciałbym aby ten głos dotarł do de facto Hassellandzkiej większości, która mówiła o tym, że rdzenni Bialeńczycy chcą apartheidu. My chcieliśmy wyższego poziomu rozwoju bez patrzenia na pierwotne przynależności nacyjne. Tworzyć Wielką Republikę Bialeńską. Taką, która spogląda i czerpie z innych przykładów, ale nie bezmyślnie kopiuje i to często z reala. Pozostawiam pod rozwagę wszystkim, którym bliska jest idea rozwoju w jedności, bo innej nie ma.
Szanuję Wasze chęci, choć być może nie rozumiem ich i mam inne zdanie. Jednak KIm Myong Won został wybrany przez większość w sposób demokratyczny. Nie wiem co ma znaczyć "robienie masówki". To chyba tylko wymówka pozwalająca pogodzić się z niepowodzeniem. Przykro mi Andrzeju, że odchodzisz. Liczę jednak na to, że pozostaniesz w kraju, aby działać wspólnie, ponad podziałami.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.