15.03.2016, 11:10:20
https://gazetahasseladzka.wordpress.com/...t-agentem/
Dyskusja z Panem jest bezsensowna, bo Pan i tak wie lepiej, ale mimo wszystko:
1) Hasseland oczywiście korzysta na stowarzyszeniu z Bialenią. Byłoby bez sensu robienie czegoś niekorzystnego. I ja to wielokrotnie podkreślałem. Bialenia też korzysta, bo ma dodatkowych obywateli - i to obywateli aktywnych. Co więcej, Bialenia korzysta bardziej niż Hasseland. Bo więcej jest aktywności Hasselandczyków w Bialenii, niż na odwrót.
2) W Hasselandzie był 1 (słownie: jeden) klon, co więcej z początku współsterowany, czyli Poul Morthensen. Od 2014 r. i śmierci Poula Morthensena nie było żadnego klona. Pana teza o tym, że Hasseland "nie używa klonów odkąd przynależy do ludnej Bialenii" jest pozornie prawdziwa, ale w istocie bałamutna.
Dyskusja z Panem jest bezsensowna, bo Pan i tak wie lepiej, ale mimo wszystko:
Cytat:Jeżeli jest Wasza Wysokość w stanie zaprzeczyć temu, że (1) Hasseland nie korzysta na przynależności do Bialenii, w tym na forum i serwerze oraz na formalnej podległości temu państwu; jak również temu, że (2) Hasseland nie używa klonów odkąd przynależy do ludnej Bialenii, w której używanie klonów dla poprawiania sytuacji państwa mija się z celem i jest na dodatek przestępstwem zagrożonym karą śmierci, to wycofam słowa tu przez Waszą Wysokość zacytowane.
1) Hasseland oczywiście korzysta na stowarzyszeniu z Bialenią. Byłoby bez sensu robienie czegoś niekorzystnego. I ja to wielokrotnie podkreślałem. Bialenia też korzysta, bo ma dodatkowych obywateli - i to obywateli aktywnych. Co więcej, Bialenia korzysta bardziej niż Hasseland. Bo więcej jest aktywności Hasselandczyków w Bialenii, niż na odwrót.
2) W Hasselandzie był 1 (słownie: jeden) klon, co więcej z początku współsterowany, czyli Poul Morthensen. Od 2014 r. i śmierci Poula Morthensena nie było żadnego klona. Pana teza o tym, że Hasseland "nie używa klonów odkąd przynależy do ludnej Bialenii" jest pozornie prawdziwa, ale w istocie bałamutna.
Cytat:Niech mnie Wasza Wysokość nie rozbraja tymi głupotami. Wasze słowa o agenturze brzmią tak, jakby już nawet nikomu z zagranicy nie wolno było odezwać się na temat sytuacji w waszych krajach.Ja sie tylko staram dostosować do poziomu Ekscelencji. Pan jest agentem. Nasze tajne służby to wyśledziły |B)
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.