15.03.2016, 11:24:54
(15.03.2016, 11:10:20)Piotr Pawel I link napisał(a): Dyskusja z Panem jest bezsensowna, bo Pan i tak wie lepiej, ale mimo wszystkoTylko patrzę i wyciągam wnioski. I wiem, że najlepiej jest się miziać i klaskać sobie nawzajem, zwłaszcza Waszej Wysokości. Wtedy taka "dyskusja" ma sens, prawda?

(15.03.2016, 11:10:20)Piotr Pawel I link napisał(a): 1) Hasseland oczywiście korzysta na stowarzyszeniu z Bialenią. Byłoby bez sensu robienie czegoś niekorzystnego. I ja to wielokrotnie podkreślałem. Bialenia też korzysta, bo ma dodatkowych obywateli - i to obywateli aktywnych. Co więcej, Bialenia korzysta bardziej niż Hasseland. Bo więcej jest aktywności Hasselandczyków w Bialenii, niż na odwrót.Niczemu Wasza Wysokość nie zaprzeczył, a jeszcze poparł moje argumenty
2) W Hasselandzie był 1 (słownie: jeden) klon, co więcej z początku współsterowany, czyli Poul Morthensen. Od 2014 r. i śmierci Poula Morthensena nie było żadnego klona. Pana teza o tym, że Hasseland "nie używa klonów odkąd przynależy do ludnej Bialenii" jest pozornie prawdziwa, ale w istocie bałamutna.

(15.03.2016, 11:10:20)Piotr Pawel I link napisał(a):No tak, Piotr Paweł I to tytan intelektu, który musi schodzić z wyżyn, by pogadać z takim Wittem czy SwirydiukiemCytat:Niech mnie Wasza Wysokość nie rozbraja tymi głupotami. Wasze słowa o agenturze brzmią tak, jakby już nawet nikomu z zagranicy nie wolno było odezwać się na temat sytuacji w waszych krajach.Ja sie tylko staram dostosować do poziomu Ekscelencji. Pan jest agentem. Nasze tajne służby to wyśledziły |B)

A te służby... Założenie płaszcza z szmateksu i czarnych okularów jeszcze nie czyni nikogo dobrym członkiem służb
No ale, jaki kraj takie służby 
(-) Daniel von Witt