15.03.2016, 13:31:54
Cytat:To nie ja jestem szczególnie chroniony systemem prawnym w Bialenii, który stałby wokół mnie niczym mur wokół Izraela oddzielający go od hołoty, tylko Wasza Wysokość.
I znów problem. Jakbym wyciągnął banknot dolarowy i przekonywał, że jest zielony, to Pan by dowodził, że jednak fioletowy.
Nie jestem w żaden sposób chroniony systemem prawnym w Bialenii. System prawny w Bialenii nie zmienił się od mojego pojawienia się. Nie ma żadnych nowych przepisów, które by mnie dotyczyły, bezpośrednio ani pośrednio. Chyba, że ktoś, kto mnie atakuje, narusza przepisy prawa.
Jakbym ja Pana zelzył i zwymyślał, to sądzę, że organy ścigania w Bialenii nie potraktowałyby mnie lepiej niż innych. Ja jednak Pana nie oplułem i nie zniesławiłem. Co więcej, nie uczyniłem tego wobec nikogo innego. Nawet o p. Zaniku piszę per "pan", choć on określa mnie inaczej.
Pan sobie ten "mur wokół Izraela" wymyślił, bo pasuje Panu do pana tezy ogólnej: że zbudowałem sobie szczególną pozycję w Bialenii. Otóż, nie zbudowałem. Ale po co mam Pana przekonywać, skoro Pan wie lepiej, zna Pan Bialenię lepiej, a Hasseland to już w ogóle najlepiej w świecie.
Kłopot w naszej dyskusji polega na tym, że się mijamy. Ja mówię: banknot jest zielony (żeby się trzymać tego miłego, dolarowego porównania), a Pan, że fioletowy. Co więcej, Pan weźmie ten banknot i go przemaluje, żeby mieć dowód. Bo postawił Pan tezę i musi ją Pan za wszelką cenę udowodnić. Bo to Pan ma rację, Pan jest dobry, a ja zły. Zły nie może mieć racji, to jasne.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.