15.03.2016, 15:43:19
(15.03.2016, 15:26:30)Piotr Pawel I link napisał(a):Przecież zna Wasza Wysokość Bialenię lepiej ode mnie, prawda?Cytat:Proszę to pokazać.Hmmm to ja mam wykazywać, że się nic nie zmieniło? Wolne żarty.

(15.03.2016, 15:26:30)Piotr Pawel I link napisał(a):To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Dlaczego ludzie wyzywają Waszą Wysokość?Cytat:A dlaczego ludzie wyzywają akurat Waszą Wysokość?Nie tylko mnie, co wcale mnie nie pociesza.
(15.03.2016, 15:26:30)Piotr Pawel I link napisał(a):To jest więc oznaka państwa socjalistycznego, które opiekuje się Waszą Wysokością czy tego Wasza Wysokość che, czy też nie. I kolejne pytanie: jeśli Wasza Wysokość zgodnie z tym co powiedziałem, że reakcja na obelgę może być dwojaka (obrona/atak lub ignorancja) wybrał ignorancję, to dlaczego nie zaapeluje WW do służb opieki publicznej o zaniechanie ścigania Fiodora za obelgi wobec Waszej Wysokości, skoro sam Wasza Wysokość do sądu by nie poszedł? A może sprawia Waszej Wysokości przyjemność, że Fiodor jest obracany po sądzie akurat też w tej sprawie (o innych się nie wypowiadam... na razieCytat:Tymczasem w przypadku, o którym tu też mowa, służba opieki publicznej zaatakowała Fiodora Swirydiuka z urzędu, ale Fiodor Swirydiuk nie obraził służby opieki publicznej, tylko Waszą Wysokość. Dlaczego Wasza Wysokość nie wniósł powództwa cywilnego?Zapewne dlatego, że pewne przestępstwa są scigane z urzędu. Jakbym był tu policjantem, a ktoś zaczął Ekscelencję wyzywać, to choć nie jest Ekscelencja specjalnie chroniony - zgłosiłbym pozew do sądu.
Co do mnie, to ja z zasady nie procesuję sie w mikronacjach. Od zasady mogą być wyjatki, ale sprawa p. Swirydiuka nie jest dla mnie istotnym wyjatkiem.
).(15.03.2016, 15:26:30)Piotr Pawel I link napisał(a):Dlaczego Wasza Wysokość tak uważa? Czy nie podałem wcześniej przykładów, które są prawdziwe, że Hasseland to taki złośliwy karzełek czasami (klony, wojny, rozbiory itp.)?Cytat:Jest istotna różnica między zauważeniem a wymyśleniem.W Pana przypadku jest to zauważenie czegoś nieistniejącego, a więc na jedno wychodzi.
(15.03.2016, 15:26:30)Piotr Pawel I link napisał(a):Słaba znajomość Bialenii nie musi oznaczać słabej znajomości jakiegoś przypadku w Bialenii. Nie wypowiadam się np. o Prezydencie Republiki, ponieważ nie śledzę skrupulatnie spraw dotyczących prezydentury. Temat ostatnich awantur mocniej mnie jednak zainteresował i im przyglądnąłem się bliżej wiedząc, jakim karzełkiem może być Hasseland (pokazała to historia).Cytat:Brednie. W Niecodzienniku Republikańskim Markusa Wettina stwierdzałem, że nie znam Bialenii zbyt dobrze.No to po co pisze Ekscelencja z taką pewnością o rzeczach, których nie zna zbyt dobrze?
(15.03.2016, 15:26:30)Piotr Pawel I link napisał(a):Ja tych założeń nie przyjąłem. Ja zobaczyłem różne rzeczy, które mnie skłaniają do takich a nie innych wniosków. Hasseland jest karzełkiem nie dlatego, że sobie tak wymyśliłem, tylko, że Hasseland lubi tym karzełkiem być i robić różne rzeczy, za które potem się wstydzi. I to jest fakt. Nie bez powodu w końcu zabił Wasza Wysokość swojego klona - bo było to wstydliwe. Nie bez powodu Hasseland zwinął manatki z zajętych ziem niczyich Orientyki - bo było to szkodliwe dla niego, wstydliwe. Nie bez powodu przegrał Hasseland wojnę o Cyberię - no, nie wszystko poszło tak jak trzeba, wstyd przyznać, prawda? I taki jest Hasseland, i nikt sobie tych wydarzeń nie wymyślił.Cytat:Nie muszę przemalowywać, bo on może być fioletowy!Aleź ja to wiem doskonale! Dla Pana jest. Ja widzę na zielono, a Ekscelencja na fioletowo. Więc się nie dogadamy. Ekscelencja przyjął założenia: 1) de Zaym jest zły, 2) Hasseland jest zły, 3) Bialenia jest niszczona przez de Zayma & Hasseland. To jest Pana fiolet. Moja zieleń jest inna.
(15.03.2016, 15:29:13)Piotr Pawel I link napisał(a):Aaa, to służby mają wykazać że jestem jakimś agentem w ten sposób, że wymysł Waszej Wysokości mam poprzeć po prostu przyznaniem się do Waszego urojenia?Cytat:A możemy uznać , że p. Witt nie jest agentem , a WKM , ma już czystą kartę ?
Jak p. von Witt ponad wszelką wątpliwość udowodni, że nie jest agentem, to super.
Czekam na dowody :|
Ja zawsze miałem czyściutką kartkę :o

(-) Daniel von Witt