Projekt Konstytucji
No mam pewne wątpliwości co do wpływu rządu na gospodarkę. Tworzenie najpierw Stałego Planu Społecznego, który przewidzi wydatki państwowe oraz Planów Społecznych, które będą decydowały o kierunkach rozwoju państwa dla danego czasu muszą być tez pomyślane społecznie.

I jeszcze co do tego, że związki mogą być zawierane przez osoby tej same płci. Ja powiem tak: Jeśli chodzi np. o real to się kategorycznie na to nie zgadzam, a jeśli chodzi o mikronację to mam mieszane odczucia. W realu powinna być Ustawa o bezpieczeństwie społecznym, która tego typu formy powinna wykluczać z promocji, co nie oznacza, że rząd może zakazać obywatelom tego typu praktyk. Jednak nie powinno być miejsca dla promocji postaw, które w czystych kalkulacjach mogą grozić przyszłości populacji. Ustawa o bezpieczeństwie społecznym jeśli chodzi o real powinna dbać przede wszystkim o czystą biologiczną kalkulację. Jeśli zaś chodzi o nasz kraj to sadzę, że jeśli przyjąć, że "tytuł" dziecka może przysługiwać jedynie parom mieszanym to homozwiązki nie mają racji bytu. Jeśli ten punkt zostanie zmodyfikowany jestem ZA.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski

Wiadomości w tym wątku
Projekt Konstytucji - przez AndrzejSwarzewski - 11.12.2013, 20:21:26

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości