Oświadczenie.
(24.03.2016, 23:48:13)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Drodzy Rodacy!

W dniu dzisiejszym doszło do wielu nieprzyjemnych rzeczy. Skłóciliśmy się i nasze ambicje (każdej ze stron) wzięły górę nad racjonalnymi sposobami rozwiązania sporu.
Zawiniłam ja, ale zawiniły i osoby takie jak przedstawiciele WR, czy ich sympatycy.
Nie będę wskazywała nazwisk, bo nie chcę kolejnych sprzeczek.
Dokonano zamachu stanu i usunięcia poprzez egzekucję legalnego Prezydenta RB, który nie złamał żadnego z Praw Republiki. Jednakże oświadczam, że wybaczam Heinrichowi Wettinowi i nie postawię go w stan oskarżenia.
Teraz apeluję o ostudzenie emocji, bo cała sprawa kompromituje nasz Kraj na arenie międzynarodowej. Powiecie, że przeze mnie. Tak, wydałam wczoraj niefortunne oświadczenie, jednakże wycofałam się z niego i przeprosiłam, a przeprosiny zostały przyjęte. I pewnie na tym cała sprawa by się skończyła, gdyby nie.... obywatele Bialenii.

Stan nadzwyczajny będzie trwał poprzez okres świąteczny, byśmy wszyscy ochłonęli i przemyśleli do czego dążymy, potem rozpoczniemy rozmowy, które będą miały na celu zaprowadzenie porządku.

Jednocześnie podkreślam, że dzisiejsze rozporządzenie o internowaniu było niezgodne z Prawem i nie ma mocy sprawczej.

Niech dni Misterium Paschalnego, które przeżywamy przysłużą się również do szerszej refleksji nad naszym postępowaniem.

Pani Prezydent,
Dlaczego nie umie Pani przyznać się do porażki i ustąpić? Co jeszcze musi się zdarzyć, aby do tego doszło?
Dlaczego wypowiada się Pani w imieniu każdej ze stron? Nas nie poniosły ambicje, to nie WR zawiniło tylko Pani. My nie mamy sobie nic do zarzucenia, czego nie można powiedzieć o Pani. Nie ostudzimy emocji, dopóki Pani nie ustąpi, nie opuści Pałacu Prezydenckiego na zawsze! I proszę nie zrzucać winy na innych obywateli, bo to Pani, Pani jako Prezydent ponosi pełną odpowiedzialność działań.

Aleksandra do dymisji!
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Wiadomości w tym wątku
Oświadczenie. - przez Aleksandra Dostojewska - 24.03.2016, 23:48:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości