03.04.2016, 03:08:55
(02.04.2016, 18:45:59)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Zarządźmy referendum, a na tron osadźmy Ronona!Ronon reprezentuje BPD, a jest to partia wybitnie demokratyczna, raczej nam nie po drodze do monarchii. Ale faktycznie w obecnej sytuacji rozpatrywałem kandydowanie na prezydenta w najbliższych wyborach. W zasadzie nie mam wrogów politycznych, współpracuje z Brodrią (w sprawach wojskowych, ale chętnie też w innych), do Hasselandu żywię przyjazne uczucia (i też liczę na współpracę), a oni chyba też do mnie nic nie mają. Nawet z Sarmacją się nie "żrę"... To już mi chodził po głowie "rząd jedności narodowej" - i zakończenie pewnych bezsensownych sporów. Choć nie ukrywam, że wolę zdecydowanie pracę "u podstaw" nad infrastrukturą naszego kraju i krajów stowarzyszonych - niż brylowanie na "stołkach". No ale jak v-ojczyzna w potrzebie...
(02.04.2016, 19:27:01)AndrzejSwarzewski link napisał(a): ...nawet myślę o powrocie do Pałacu, choć obiecywałem sobie, że już więcej tego nie zrobię...W tym przypadku popieram i podpisuję się "obyma ręcymi". W razie czego będę wspierał i pomagał w miarę czasu i możliwości.
(02.04.2016, 19:27:01)AndrzejSwarzewski link napisał(a): ...albo trzeba przemeblować system polityczny. Jeśli ma rządzić parlament, a prezydent ma być clownem, którego lud wybiera ku swojej uciesze, to niech szefem rządu będzie wybierany przez parlament premier.No wiesz... od zarania Parlament w RB miał dużą rolę w państwie. Dopóki mieliśmy poważnych prezydentów (i tak uważam, że byłeś najlepszym) nie było problemu... Ale teraz sam zobacz - jakieś wypowiadanie wojen po pijaku (o "prochy" nie podejrzewam), stany wyjątkowe diabli wiedzą po co i dlaczego, a jak trzeba coś załatwić zgodnie z prawem RB to Prezydenta "niet".
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.