03.04.2016, 14:17:57
Z jednej strony Bialenia, jako jedna z nielicznych, posiada odpowiednie zasoby ludzkie, aby móc pozwolić sobie na utworzenie nowego stanowiska. Z drugiej jednak strony mam wrażenie, że to może się przyczynić do rozrostu biurokracji i sporów o kompetencje, a w efekcie do chaosu, zwłaszcza że mamy już wiceprezydenta. Ewentualnie można rozważyć wprowadzenie "fakultatywnego" stanowiska szefa rządu (jego rolę przejąć może właśnie wice) - to jest prezydent będzie miał możliwość jego powołani, oczywiście pod warunkiem uzyskania przezeń wotum zaufania.
Jeżeli jednak propozycja spotka się z szerszym poparciem to nie mam nic przeciwko. Moje "NIE" niech nie będzie więc traktowane jako głos specjalnie radykalny. Jednocześnie mam, nie wiem czy słuszne, wrażenie, jakoby Andrzej nabrał krytycznego stosunku do działań obecnej Prezydent i dąży do jakiegoś ograniczenia jej władzy bez konieczności impeachmentu.
Jeżeli jednak propozycja spotka się z szerszym poparciem to nie mam nic przeciwko. Moje "NIE" niech nie będzie więc traktowane jako głos specjalnie radykalny. Jednocześnie mam, nie wiem czy słuszne, wrażenie, jakoby Andrzej nabrał krytycznego stosunku do działań obecnej Prezydent i dąży do jakiegoś ograniczenia jej władzy bez konieczności impeachmentu.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]