04.04.2016, 22:30:21
(04.04.2016, 22:24:27)Markus Wettin link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=575.msg44024#msg44024 date=1459800786]Przecież nawet łącznie z tymi klonami w lipcu 2015 szacowano liczbę mikronautów na około 280 osób. Na moje oko, faktycznych obecnych uczestników będzie trochę ponad 200.
[quote author=Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza link=topic=575.msg44023#msg44023 date=1459800517]
Markus możliwe, tylko liczba tych 300 osób jest mocno naciągana(afery Al Rajnu i Surmenii) co daje nam jakieś ok 250 ludzi, optymistycznie patrząc. Kilku tysięcy ludzi tutaj nie ściągniemy, ale gdyby nasza liczba oscylowała w okolicach 1000 osób to według mnie byłoby nieźle, bo liczba projektów i pomysłów, którym brakuje tylko ludzi według mnie jest spora, a i tym, którzy już w to weszli(w mikronacje) nie zawsze się chce lub nie mają czasu.
[/quote]
No może bez przesady, bo grupa mikronautów liczy 186 osób, a jednak nie każdy do niej należy. Jednak musimy rozróżnić dwie grupy ludzi, a mianowicie - aktywni mikronauci oraz nieaktywni mikronauci. Aktywnych jest może niecałe 150 osób, a nieaktywnych 300 - 400. Niestety starsze pokolenie odeszło na emeryturę, a młodych ludzi nie interesują takie zabawy jak wirtualny świat, dlatego mikroświat skurczy się jeszcze bardziej i w żaden sposób temu nie zaradzimy. Nawet jeślibyśmy wystartowali z jakąś akcją spamerską, to wątpię czy nawet 10 osób by zasiliło nasze szeregi. Niestety.
[/quote]
Ja tylko o aktywnych mówiłem, bo na grupę to całą zgraję emerytów Sarmaci pododawali. A przynajmniej jeden z emerytury wrócił.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.