05.04.2016, 17:33:09
(05.04.2016, 11:59:05)Piotr Pawel I link napisał(a): Nazwanie mnie "wrogią bialeńskiej tożsamości narodowej siłą zgnilizny mikroświatowej" byłoby może słusznym powodem do złożenia pozwu, wobec oczywistego naruszenia KC-K:Masz coś nie tak z głową? Prezydenta nie można pozwać. xDD
Cytat:Artykuł 13.
Przestępstwami przeciwko porządkowi są:
4. Podżeganie do nienawiści na tle politycznym, rasowym, religijnym lub ideowi, pod groźbą kary wygnania.
5. Wszczynanie sporów i znieważanie innych obywateli, pod groźbą kary wygnania.
gdybu nie śmieszność całego tego "orędzia". Pani Prezydent uznała się za ostoję Bialenii - i teraz zamierza wszelkimi siłami się bronić. Może ogłosi się Pani Cesarzową Bialenii? Bo Królowa to chyba będzie za mało?
Moją ambicją jest rozwijanie demokratycznej i samorządnej, praworządnej Bialenii. Nie muszę sprawować żadnych urzędów, bo w mojej mikronacyjnej "karierze" mam ich na swoim koncie dosyć. Chcę jednak Bialenii słuzyc swoją wiedzą i umiejętnościami, najlepiej jak potrafię. Pani zaś chce przekształcić Bialenię w "Titanica" i stać na kapitańskim mostku, aż ku chwale Pani dyktatury ostatecznie utoniemy.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;