Orędzie Prezydenta Republiki Bialeńskiej do Narodu Bialeńskiego.
(05.04.2016, 17:42:43)Karol Medycejski link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=4991.msg44105#msg44105 date=1459870389]
[quote author=Piotr Pawel I link=topic=4991.msg44091#msg44091 date=1459850345]
Nazwanie mnie "wrogią bialeńskiej tożsamości narodowej siłą zgnilizny mikroświatowej" byłoby może słusznym powodem do złożenia pozwu, wobec oczywistego naruszenia KC-K:
Cytat:Artykuł 13.
Przestępstwami przeciwko porządkowi są:
4.  Podżeganie do nienawiści na tle politycznym, rasowym, religijnym lub ideowi, pod groźbą kary wygnania.
5.  Wszczynanie sporów i znieważanie innych obywateli, pod groźbą kary wygnania.

gdybu nie śmieszność całego tego "orędzia". Pani Prezydent uznała się za ostoję Bialenii - i teraz zamierza wszelkimi siłami się bronić. Może ogłosi się Pani Cesarzową Bialenii? Bo Królowa to chyba będzie za mało?
Moją ambicją jest rozwijanie demokratycznej i samorządnej, praworządnej Bialenii. Nie muszę sprawować żadnych urzędów, bo w mojej mikronacyjnej "karierze" mam ich na swoim koncie dosyć. Chcę jednak Bialenii słuzyc swoją wiedzą i umiejętnościami, najlepiej jak potrafię. Pani zaś chce przekształcić Bialenię w "Titanica" i stać na kapitańskim mostku, aż ku chwale Pani dyktatury ostatecznie utoniemy.
Masz coś nie tak z głową? Prezydenta nie można pozwać. xDD
[/quote]

Ależ można jak najbardziej, jeszcze jak. Tak samo jak można wymierzyć mu karę za wykroczenie z karą śmierci włącznie (choć to akurat kwestia dyskusyjna z uwagi na to, że można przedstawić zupełnie odwrotną interpretację korzystając z pewnej reguły inferencyjnej, ale to temat na kiedy indziej).  Dość to zabawne, ale jednak możliwe. Prezydenta nie można jedynie postawić w stan oskarżenia w trakcie pełnienia przez niego kadencji.
[/quote]
O to mi chodzi. Dlatego nie mogliśmy pozwać Eddarda. Sad(
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości