05.04.2016, 23:20:17
(05.04.2016, 23:15:44)Jan Lubomirski link napisał(a): Widzę, że jesteś obeznany w temacie. Jednak chodzi mi o to, czy nie można by napisać ustawy, o tym, która osoba jest odpowiedzialna za coś takiego. Zakładając, że byłby to szef Gestapo, to byłoby dobrze, jeśli jednak prezydent może zastosować prawa łaski, to wyroki śmierci i po części banicji nie mają większego sensu. Jeżeli skazaniec jest przyjacielem prezydenta, albo przyjacielem, przyjaciela prezydenta, to to się mija z celem.
No prawo bialeńskie jest dość specyficzne. Jednak od kary śmierci za wykroczenie nie przysługuje amnestia lub ułaskawienie. Osobiście uważam to za skrajny absurd, ale jak widać choć raz się to przydało. Natomiast w kwestii ułaskawienia własnych "kolesi" w sprawach karnych przez prezydenta - no bywa, nawet w nieistniejącej realnej Polsce takie rzeczy się dzieją, to tym bardziej w mikronacjach. Jedyną formą uniknięcia tej patologii byłoby zlikwidowanie prawa łaski, ale to trzeba dokładnie przemyśleć.
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
(-) Linux
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?