Tomasz Bagrat Dostojewski - Program Wyborczy
[attachment id=1 msg=44387]

Szanowni Obywatele.

Głównymi moimi założeniami jest odpolitycznienie takich dziedzin jak Sport i Wojsko. Jako Minister Sportu rozpocząłem nawet w tym kierunku pewne działania, m.in : rozłączenie urzędu Ministra Sportu z funkcją prezesa Bialeńskiego Związku Sportowego, powołałem do życia Radę Menedżerów BZS z członków których będzie wybierany Prezes BZS, Delegat Główny przy Mikroświatowej Unii Piłkarskiej oraz Selekcjoner reprezentacji Narodowej Bialenii. To trenerzy drużyn grających w Lidze Bialeńskiej mają wybierać kto ma ich reprezentować a nie politycy. 

Wychodząc z tego założenia tak samo chciałbym postąpić z naszą armią. Urząd Ministerstwa odpowiedzialny za Obronę Kraju powinien zostać zniesiony gdyż Zwierzchnikiem Armii jest Prezydent , i żadne ministerstwo nie jest do tego potrzebne.
Bezpośrednią władzę nad armią posiadać będzie Głównodowodzący Sił Zbrojnych Bialenii który sam będzie decydował jak rozwijać armie i co jest w niej najlepsze.
Sądzę iż utworzenie Paktu Wojskowego z państwami stowarzyszeniowymi na wzór realistycznego NATO ,zacieśni więzy między nami i da pole popisu naszym wojskom.

Moja Prezydentura będzie okresem zmniejszenia aktywności Bialenii w sprawach zagranicznych a otworzeniem na rozwój wewnętrzny i na to będę kładł większy nacisk.

W sprawach wewnętrznych będę chciał kontynuować prace na rzecz rozwoju infrastruktury , m.in. : budowa dróg i autostrad, linii kolejowych czy budowa stadionów w ziemiach lennych.
Rozpoczniemy organizację konkursów Mikroświatowych z dziedziny Kultury oraz Sportu. Wprowadzę do Bialenii Rolnictwo i utworzę resort Ministerstwa Rolnictwa odpowiedzialny za to.

Wszystko to tylko kropla w morzu potrzeb ale od czegoś trzeba zacząć . Liczę na Wasz głos.

z poważaniem

/-/ Tomasz Bagrat Dostojewski
margrabia Lisendorff
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Tomasz Bagrat Dostojewski - Program Wyborczy - przez Thomas von Lisendorff - 07.04.2016, 19:39:11

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości