11.04.2016, 08:18:11
Przeraża mnie niezauważanie przez Panów (zwłaszcza przez pana Dexa, jak się wydaje eksperta w tej dziedzinie) podstawowych, elementarnych, fundamentalnych pytań, które przeczą wersji kreowanej przez Komisję Millera i rosyjskiego MAK-u (powielanej już dwie minuty po katastrofie - rzeczywiście ktoś już mógł w tym czasie wysnuwać takie dalekie wnioski?), jakoby winę ponosili piloci polskiego Tupolewa. Otóż winę, taką samą, a może i nawet większą niż Polacy, ponoszą Rosjanie - źle przygotowane lotnisko, bez naprowadzania, chaos w "wieży"(o ile tak można nazwać tę zarośniętą, zapchloną budkę obok płyty lotniska) i podawanie nieprawdziwych informacji o odległości od pasa lotniska i warunkach atmosferycznych przez rzeczonych kontrolerów lotniska - Rosjan. Nie wiem, czy mam ufać komisjom, które nie potrafiły poprawnie zmierzyć, na jakiej wysokości rzekoma "pancerna brzoza" została zerwana (chodzi o różnice, powtarzam, KILKUMETROWE, a więc każdy człowiek ma swoją uniwersalną miarę?). Nie wiem, czy to był zamach, czy zwykły wypadek, ale proszę nie zaprzeczać, że istnieje mnóstwo zagadnień - niewyjaśnionych i tajemniczych - które MOGĄ wskazywać na zamach lub eksplozje na pokładzie samolotu, zanim uderzył o ziemię. Takimi zagadnieniami są np. oderwanie się części samolotu przed uderzeniem o ziemię (nawet 1,5 km od miejsca rozbicia się maszyny), wyłączenie się maszyn szyfrujących lot nawet kilkanaście sekund przed uderzeniem, całkowite rozbicie (na setki tysięcy kawałków), gdzie samolot, na którego pokładzie była bomba, rozbił się na o wiele mniej szczątków i wiele innych przesłanek... Proszę też je zauważać, proszę je skomentować, może obalić, może potwierdzić, ale niech wybrzmi ta, choćby krótka, jakakolwiek, odpowiedź zwolenników rosyjskiej wersji powielonej przez polską komisję Millera i Laska... No, czekam!
Frederick Martin Hufflepuff
______________________________polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj