Poligon Wojskowo - Testowy w Wostogradzie
Szanowny Marszałku.
Jako Głównodowodzący Carskich Sił Zbrojnych oraz Kanclerz Rządu Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego z wielką uwaga i zainteresowaniem obserwowałem Testy Drogowo - Terenowe.
Chciałbym omówić kilka kwestii oraz zagadnień które przykuły moja uwagę , a także przekazać na co i na jakie elementy zwracam największą uwagę, czyli jakie czynniki wpłyną na decyzję o wyborze sprzętu.

Obserwując testy Czołgów , Dowództwo zwróciło uwagę na prędkość , masę a przede wszystkim zasięg czołgów. Armia Brodryjska chciałaby nabyć czołg dość szybki, zwrotny ale i o dużym zasięgu.  Dlatego z pięciu zaprezentowanych typów czołgów najlepiej zaprezentowały się czołgi typu "300", "600" oraz "800". Czołgi typu "400" i "500" nie wypadają dla nas zbyt dobrze z racji dużej wagi . Czołgi typu "500" i "600" ponad to posiadają bardzo mały zasięg .

Pytanie : Czy istnieje możliwość zwiększenia zasięgu do 550 km, przy czołgach typu "600" ?

Głównym atutem poszukiwanego przez nas Bojowego Wozu Piechoty jest umiejętność pływania , i na to zwracałem szczególną uwagę. Pojazd powinien mieć dobry zasięg a także dośc duży desant , czyli 7-8 osób. BWPy typu "600" i "500" mają  zbyt mały zasięg ., a "400" jest zbyt ciężka. Biorąc powyższe kryteria z przedstawionych Bojowych Wozów Piechoty największą uwagę przykuły BWPy typu "300" oraz "800" z racji umiejętności pływania. I na stan obecny wybór padłby na właśnie któregoś z nich.

Pytania : Czy istnieje możliwość przebudowy BWP typu "400" , tak aby mógł pływać ?
              Czy istnieje możliwość zwiększenia zasięgu BWP typu "800"  do 600 km ?

Kołowe Transportery Opancerzone można powiedzieć że są prawie wszystkie sobie równe, jeżeli chodzi o testy drogowo-terenowe. Najlepiej jednak wypadł KTO typu "300".  Jeżeli chodzi o zasięg pojazdów to zdecydowanie najgorzej wypadł typ "600" mimo swojej lekkiej wagi. Typ "500" wypadl w miare dobrze, ale zniechęca desantem. Typ "800" odstaje mocą silnika od typów "300" i '400". Dlatego największą uwagę przykuły typy "300" i "400", chociaż nie skreślałbym jeszcze także typu "800". Typ"500" wydaje się być idealny dla jednostek Piechoty Morskiej lub wojsk powietrzno-desantowych. Ale do tego jeszcze wrócimy.
Do KTO nie mam pytań jeżeli chodzi o testy drogowo-terenowe.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości