12.04.2016, 12:00:14
(09.04.2016, 12:25:29)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Pytanie nurtujące od tygodni. Czy UE wytrzyma możliwe wyjście UK, nacjonalistyczne podejście Grupy Wyszehradzkiej i powolnym wygrywaniu we Francji i Niemczech FN i AfD? Dalszym problemem są imigranci. Czy rozpoczną się wielkie deportacje po wygranej z ISIS? Kogo powinna przyjąć Polska? Jazydów i Chrześcijan czy Muzułmanów? I czy w ogóle powinna przyjąć?
Unia Europejska bez UK wytrzyma o ile poradzi sobie bez ich pieniędzy, więc wpierw trzeba sprawdzić ile Brytyjczycy dokładają do tego interesu. Nacjonalistyczne podejście Grupy Wyszehradzkiej, to jest propaganda, bo ja tutaj żadnego nacjonalizmu nie widzę prócz braku subordynacji Niemcom. FN i AfD niedojdą nigdy do władzy w tych krajach, już prędzej powstanie Kalifat Francji i Niemiec, niż doczekasz się wygranych tych partii. Czy rozpoczną się wielkie deportacje? A jak sobie to wyobrażasz? To jest niemożliwe bez przemocy na wielką skalę. Jedyną sensowną opcją jest likwidacja zasiłków oraz zapewnienie im dobrowolnego powrotu do Afryki. A co do tego czy Polska powinna kogoś przyjąć, to tylko lekarzy, naukowców itd. z tych państw. Mimo całej mojej sympatii do Jazydów i Chrześcijan z tamtejszych terenów, to jednak ich ojczyzna jest na Bliskim Wschodzie. Szkoda tylko, że do przyjmowania uchodźców najmniej chętne są kraje arabskie, a myślę, że wielu z imigrantów chciałoby trafić do Arabii Saudyjskiej, ZEA, Kataru czy Kuwetju.
![[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]](http://i65.tinypic.com/2ecd9ip.jpg)
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin