Czy UE wytrzyma?
(12.04.2016, 13:34:33)Markus Wettin link napisał(a): Że co? Gdybym był imigrantem i szukał spokoju na świecie, to na pewno nie rzucałbym kamieniami w policjantów.
Ja [...], trzeba mieć naprawdę [...] w głowie, żeby mówić "ja na ich miejscu robiłbym to a tamto" Big Grin Mam ochotę zrobić tu tyradę, ale szkoda na spierdoksów czasu, poprzestanę tylko na stwierdzeniu że istotą prawicy zdaje się być programowy brak najmniejszych choćby oznak obecności czegoś takiego jak empatia. Nawet jej śladowych ilości.

Cytat:Nie mówię tutaj o biedopaństwach pokroju Turcji, Jordanii czy Libanu, które przyjmują uchodźców dla celów politycznych. W Arabii Saudyjskiej, Kuwejcie, Bahrajnie, Katarze i Zjednoczonych Emiratach Arabskich jak sam powiedziałeś jest prawie milion, ale nie uchodźców, a niewolników, którzy pracują w gorszych warunkach niż robotnicy w czasach gdy rodził się komunizm.  Tongue Skoro jesteś takim wojownikiem o prawa uciskanych, to powinieneś wiedzieć, jak się traktuje obcych robotników w bogatych krajach arabskich.  Tongue
Tak, zdaję sobie z tego sprawę. Przy czym warto pamiętać, że w większości robotnikami o charakterze podludzi w krajach arabskich są nie uchodźcy z Syrii czy Iraku, ale imigranci z Indii, Indochin czy Austronezji.

Tym niemniej nie wiem co próbujesz tu udowodnić. Wspominałem o tych krajach aby wskazać jest prawdą, że Syryjczycy uciekaja tylko do Europy po socjal (choć to jest najbardziej pożądany kierunek i trudno się dziwić, fizyczna egzystencja to nie tylko brak latających rakiet). Nie próbuję robić z tych krajów aniołów, wręcz przeciwnie - przy wielu z nich to Iran jest ostoją praw człowieka i postępu. Zresztą to jest dodatkowy argument za tym, żeby przyjąć uchodźców w Europie. No ale spierdoksy zawsze powiedzą "niech brudasy zdychają u siebie", albo "dać im karabin i niech się nawzajem wystrzelają". Odsyłam to komentarza o empatii.
{~} Prezerwatyw Tradycja Radziecki
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Czy UE wytrzyma? - przez Fiodor Swirydiuk - 09.04.2016, 12:25:29

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości