12.04.2016, 14:38:43
Cytat:Ja pierdolę, trzeba mieć naprawdę nasrane w głowie, żeby mówić "ja na ich miejscu robiłbym to a tamto"Nie wkładaj mnie do szufladki o nazwie prawica, bo kim jak kim, ale człowiekiem prawicy nie jestem. ^^, Dla mnie najważniejsze jest to, abyśmy nie musieli się oglądać za ramię co chwilę na ulicy i nie musieli bać się wychodzić z domu. Każdy kto był w jakimś większym mieście na tfu! zachodzie, to wie, że są pewne dzielnice i ulice, gdzie nawet policjanci boją się zapuszczać. Chcesz tego w Polsce w imię empatii? Jeśli w jakiś sposób możemy pomóc tym ludziom, to przestać się wtrącać w ich sprawy wewnętrzne i wyłożyć kasę na odbudowę Syrii, Iraku, Libii itd. Wpuszczając ich do siebie w nieograniczonej ilości, dając im mieszkania oraz zasiłki w żaden sposób im nie pomagamy, tylko szkodzimy, bo stwarzamy problemy ich dzieciom w przyszłości. Niestety, ale kółko się zamyka i nie ma żadnego dobrego rozwiązania problemu imigrantów...pozostaje nam jedynie wybrać mniejsze zło, którym na dobrą sprawę nikt nie wie co jest.Mam ochotę zrobić tu tyradę, ale szkoda na spierdoksów czasu, poprzestanę tylko na stwierdzeniu że istotą prawicy zdaje się być programowy brak najmniejszych choćby oznak obecności czegoś takiego jak empatia. Nawet jej śladowych ilości.
![[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]](http://i65.tinypic.com/2ecd9ip.jpg)
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin

Mam ochotę zrobić tu tyradę, ale szkoda na spierdoksów czasu, poprzestanę tylko na stwierdzeniu że istotą prawicy zdaje się być programowy brak najmniejszych choćby oznak obecności czegoś takiego jak empatia. Nawet jej śladowych ilości.