13.04.2016, 13:50:27
(13.04.2016, 13:14:49)PrezerwatywTradycja link napisał(a): Zgoda, że ucieczka do Europy wymaga dużych środków - i imigranci te środki mają. Jasnym jest, że bogatsza klasa średnia będzie uciekać, bo jest bardziej mobilna od biedaków. Często będzie zresztą tak, że cała rodzina składa się na wyjazd jednej osoby - która później z Europy ma ściągnąć ich do siebie. Nie wiem w czym jest tu zaskoczenie i szok Towarzysza Doktora.Więc ci, co chcą przyjmować tę "klasę średnią" są okrutnymi sadystami. Pomaga się tym bogatszym a nie biedniejszym.
(13.04.2016, 13:14:49)PrezerwatywTradycja link napisał(a): A nie, już wiem. Bełkot o IQ wskazuje tylko na głębokie rasistowskie uprzedzenia i kompleksy. Towarzyszu, spokojnie. Jeżeli już nawet jakiś imigrant ukradnie Towarzyszowi pracę czy na przykład partnerkę to tylko dlatego że Towarzysz spierdoksem.Średnie IQ w Niemczech jest wyższe od średniego IQ w Syrii, a to wyższe od średniego IQ w Erytreii. Różne dane na ten temat są w sieci. I niestety, nigdy IQ w Erytreii nie będzie wyższe od tego w Europie. Nie ma na to żadnych fizycznych możliwości, chyba, że Erytrejczycy podbiją Niemcy.
(13.04.2016, 13:14:49)PrezerwatywTradycja link napisał(a):Odezwał się rasowy trollCytat:A świat śródziemnomorski? Przecież do czasu powstania i zeżarcia go przez islam był centrum cywilizacji. Przyszli muzułmanie i zrobili sobie wieczną epokę kamienia łupanego, niszcząc na dodatek to co tam zostało po Grekach, Rzymianach, Bizantyjczykach, chrześcijanach. Jaki syf mieli za Saladyna taki mają za Erdogana. Bo traktują swoją religię poważnie (niestety dla nich samych). I dobrze, że istnieje Morze Śródziemne, bo inaczej już dawno by nam łby pourywali i na terenie Niemiec byłby jakiś tam kalifat czy cokolwiek innego. Amerykanie by się wtedy cieszyli z faktu istnienia Atlantyku, którego kajakiem to tylko Polak przepłynie po parę razy, ale nie taki Muhamed czy inny HusainGdyby to był ktoś inny, to bym podejrzewał o celowy trolling, ale Towarzysz Doktor już mnie przekonał do swojego statusu szura, więc jestem w stanie uwierzyć, że to tak na serio. Nie mam uwag, muszę przyznać, że jest Doktor stuprocentowym dziedzicem kultury europejskiej średniowiecza epoki krucjat, ze szczaniem na konia na którym się jeździ, kąpielami raz w roku i obkładaniem czyraków krowim łajnem łącznie.

(-) Daniel von Witt