14.04.2016, 18:24:38
Również sądzę, że podział na prawicę, centrum i lewicę w warunkach mikroświata (polskiego mikroświata) ma zastosowanie i funkcjonuje. Nie rozchodzi się tu o dyskusje na temat świata realnego, ale o spojrzenia na sposób działania państwa. Moi przedmówcy podali tu przykłady i także to zauważyli. Cieszę się, że bez względu na podział na strony politycznego sporu możemy tutaj kulturalnie, merytorycznie debatować. Ja sam zdecydowanie utożsamiam się z prawicą, choć kiedyś moje poglądy były bardziej centrowe. Nie należy kategoryzować, zarówno w realu, jak i w wirtualu, że prawica to to samo co nacjonalizm. Proszę się nie martwić - nie zaliczam się do grona ultraradykalnych prawicowców, a i mam nadzieję, że Szanowni też nie zaliczają się do tej grupy lub grupy zupełnie antagonistycznej - radykalnej lewicy.
Frederick Martin Hufflepuff
______________________________polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj