Zycie realne :Jaka Partie Popierasz(Aktywność może w tym bed
[/quote]W zasadzie wszystko co reprezentuje PiS budzi moje obrzydzenie, wykluczam więc oddanie głosu na tą partię. Co do innych to mogę identyfikować się tylko z niektórymi ich poglądami (ale nie z ich całością czy nawet większością) - nie wykluczam więc głosu na PO, SLD czy nawet TR, natomiast wykluczam też partię Jego Wysokości JKM (brak powagi jak dla mnie) czy jakieś popłuczyny po PiS-ie (inne buźki z tymi samymi poglądami). Choć pewnie poprę tą partię, która będzie miała największe szanse zapobiec czemuś czego nigdy już nie chciałbym w tym kraju widzieć... czyli rządów PiS.[/quote]

Boisz się IV RP? Ja bynajmniej uważam, że trzeba mieć ideę, a nie tylko coś w rodzaju polityki "ciepłej wody w kranie", co głosi PO. PIS to bynajmniej oprócz "kwestii Smoleńskich" ( nie zgadzam się do końca) bufor przed różnymi tego typu Palikociarniami oraz bezideową PO. Popatrz na przykład na to jak Platformensi ośmieszali Kaczyńskiego, że " bierze prochy" przez co nie wie co mówi( raz mówi tak, raz siak), a ich lider - Donald Tusk sam nie jest lepszy jeśli już mamy porównywać. Też uderza teraz w tony PIS-owskie w sprawie Ukrainy. Co do PIS -u jeśli rządy (nawet niech im będzie większościowe) to raczej takie trochę Węgry Orbana. Ja bynajmniej już mam dosyć bylejakości rządów Tuska. Chcę żeby na wieki, wieków amen odeszły do lamusa historii.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości