Zycie realne :Jaka Partie Popierasz(Aktywność może w tym bed
Cytat:Boisz się IV RP?
Nie boję się - tak się składa, że przeżyłem (w życiu dorosłym oczywiście bo innego nie liczę - bo urodziny "za Gomułki", dzieciństwo "za Gierka", a w dorosłość wszedłem "za Jaruzelskiego" czyli "za Jaruzelskiego" miałem ten okres "młodzieńczy") kilka lat PRL, przetrwałem okres "przemian", ileś tam rządów, zmiennych koncepcji, przefarbowań partyjnych, "planów" i "restrukturyzacji", oglądam często te same gęby zmieniające front i barwy partyjne od 25 lat tzw. IIIRP i jakoś sobie do dzisiaj radę daję. Tak więc już w zasadzie żadnych rządów się nie boję - niewiele mnie może w tej materii zaskoczyć i zadziwić, a i tak naprawdę zrobić mi już można niewiele, w życiu już też namieszać trudno...

Strach i niechęć (czy nawet obrzydzenie) to są zupełnie różne uczucia i odczucia. Ja się "pisuarów" nie boję... ale czuję do nich niechęć (delikatnie mówiąc).

Cytat:Ja bynajmniej uważam, że trzeba mieć ideę, a nie tylko coś w rodzaju polityki "ciepłej wody w kranie", co głosi PO.

A ja mam gdzieś jakieś "ideowości" i tego od rządów nie wymagam - płacę podatki i chce aby rząd rządził dobrze, z korzyścią dla podatników i najlepiej aby jak najmniej się wtrącał do naszego życia. To jest układ czysto biznesowy - ja płacę państwu podatki, a ono ma mi zapewniać szeroko pojęte bezpieczeństwo (nie chodzi tutaj o policję czy armię - ale o system państwowy, który funkcjonuje sprawnie i na korzyść tych co to państwo utrzymują). Inny związek z państwem nie jest mi potrzebny i niczego innego od współczesnego państwa nie wymagam.

Cytat:Ja bynajmniej już mam dosyć bylejakości rządów Tuska. Chcę żeby na wieki, wieków amen odeszły do lamusa historii.
Żeby było jasne - też nie jestem fanem PO i odnoszę się do nich bardzo krytycznie - problemem jest jednak brak sensownej alternatywy. Ostatnim co chciałbym widzieć przy władzy to właśnie PiS, który budzi moje najszczersze obrzydzenie, jak i zresztą wszystko to co sobą reprezentuje. Nie trawię "narodowych-socjalistów" (czyli połączenia narodowców z rozpasanym socjalem), będących do tego wszystkiego pełnymi fobii skrajnymi populistami (za stary jestem by się na to nabierać), a do kompletu będący "miłośnikami kleru".

PiS po prostu reprezentuje w 100% wszystko to z czym się nie zgadzam, czego nie trawię - w innych partiach jestem w stanie przynajmniej znaleźć cokolwiek z czym mógłbym się choć trochę identyfikować (choć w żadnej tyle abym mógł powiedzieć, że przynajmniej w połowie).

Bardzo chciałbym by wreszcie pojawiła się jakaś sensowna, umiarkowana i liberalna gospodarczo partia, która zastąpi PO i będzie rządzić lepiej niż PO - tyle, że takiej na razie nie widzę, a ostatnich których chciałbym widzieć to właśnie ci z PiS. A więc w obecnej sytuacji będę zawsze głosował przeciwko PiS i wszystkiemu co oni reprezentują.

Cytat:Popatrz na przykład na to jak Platformensi ośmieszali Kaczyńskiego, że " bierze prochy" przez co nie wie co mówi( raz mówi tak, raz siak)
Akurat w "kwestii prochów" to sam ośmieszał wystarczająco, zresztą nie tylko w tej kwestii - robi to regularnie, trudno żeby nie wykorzystywali tego polityczni przeciwnicy... na całym świecie tak działa polityka. Kaczyński jest akurat typem polityka, którego nie trzeba nawet ośmieszać (choć oczywiście ośmieszanie przeciwników w polityce to norma), bo robi to doskonale sam. Powinni mu pozwalać jak najczęściej mówić ( w sumie ciekawe czy on te swoje brednie rozumie...) - nie trzeba wtedy nawet zatrudniać specjalistów od politycznej walki, sam przeciwko sobie działa najlepiej... no "lepszy" pod tym względem jest już tylko "dyżurny polityczny błazen" czyli JKM (chociaż on się już tak nudny zrobił - że już nawet go pokazywać za bardzo nie chcą).
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości