31.03.2014, 23:29:35
Cytat:A ja mam gdzieś jakieś "ideowości" i tego od rządów nie wymagam - płacę podatki i chce aby rząd rządził dobrze, z korzyścią dla podatników i najlepiej aby jak najmniej się wtrącał do naszego życia. To jest układ czysto biznesowy - ja płacę państwu podatki, a ono ma mi zapewniać szeroko pojęte bezpieczeństwo (nie chodzi tutaj o policję czy armię - ale o system państwowy, który funkcjonuje sprawnie i na korzyść tych co to państwo utrzymują). Inny związek z państwem nie jest mi potrzebny i niczego innego od współczesnego państwa nie wymagam.O, z tym się zgodzę. Rolą państwa jest przede wszystkim nie mieszanie się nadmiernie do życia zwykłych ludzi, którzy nie robią niczego złego.
Jeszcze jakiś czas temu odnosiłem się z pewną sympatią do Kaczyńskiego, jednak od czasu sytuacji ukraińskiej zrozumiałem, że górnolotne hasła o patriotyzmie to zwykłe kłamstwa i idiotyzmu. Osoba, która próbuje pchnąć Polskę do wojny z największym krajem świata (czy to gospodarczej, czyli militarnej), to nie patriota, tylko idiota.
N.N