01.04.2014, 15:33:59
Cytat:Popatrz na przykład na to jak Platformensi ośmieszali Kaczyńskiego, że " bierze prochy" przez co nie wie co mówi( raz mówi tak, raz siak)[quote author="Krzysztof Razorblade"][/quote]
Akurat w "kwestii prochów" to sam ośmieszał wystarczająco, zresztą nie tylko w tej kwestii - robi to regularnie, trudno żeby nie wykorzystywali tego polityczni przeciwnicy... na całym świecie tak działa polityka. Kaczyński jest akurat typem polityka, którego nie trzeba nawet ośmieszać (choć oczywiście ośmieszanie przeciwników w polityce to norma), bo robi to doskonale sam. Powinni mu pozwalać jak najczęściej mówić ( w sumie ciekawe czy on te swoje brednie rozumie...) - nie trzeba wtedy nawet zatrudniać specjalistów od politycznej walki, sam przeciwko sobie działa najlepiej... no "lepszy" pod tym względem jest już tylko "dyżurny polityczny błazen" czyli JKM (chociaż on się już tak nudny zrobił - że już nawet go pokazywać za bardzo nie chcą).
No, ale Tusk jest już w tej materii nie lepszy, a bym nawet powiedział gorszy od Kaczyńskiego. Żeby jasność byłą to jestem zwolennikiem tego aby zwykłych obywateli zostawić. Ale jeśli przykładowo ktoś ma dużo pieniążków to nie powinno mu uchybić aby oczywiście przez dobrze skonstruowany system przeznaczyć je na na cele społeczne. Bo w obecnym stanie to o czym ty mówisz Krzysztofie Tusk robi, a mianowicie tworzy takie prawo aby faktycznie to "grube ryby" były jeszcze grubsze, a "szaraczki" coraz bardziej "szare". Ja z takim rozumieniem polityki się kompletnie nie zgadzam.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(-) Jan Kaniewski