AKTUALNOŚCI
[attachment id=2 msg=46594]  ZE ŚWIATA...

MODERNIZACJA LOTNICTWA CARSTWA BRODRYJSKIEGO.

[attachment id=1 msg=46594]
Jeden z pierwszych dostarczonych do CB samolotów F-10A.

W zaprzyjaźnionym Carstwie Brodryjskim trwa kompleksowa modernizacja sił zbrojnych... Po długim konkursie, w którym brały udział Zakłady Lotnicze Razor Air Tech Bialenia i Zakłady Zbrojeniowe Razor Arms Bialenia rozpoczęły się pierwsze dostawy sprzętu.

Do lotnictwa Carskich Sił Zbrojnych jako pierwszy trafił nowoczesny, wielozadaniowy samolot myśliwski F-10A/B produkcji RAT - otrzymał on w lotnictwie brodryjskim oznaczenie MI-10. Jest to pierwsza dostawa samolotów do tego kraju po długim czasie, bo wcześniejszych zakupów m.in. myśliwców F-1, które teraz właśnie będą zastępowane przez F-10/MI-10 dokonywała nieistniejąca już Federacja Brodryjska.

F-10/MI-10 to nowoczesny samolot "pola walki" skonstruowany właśnie z myślą o eksporcie, w Zakładach Lotniczych RAT. Jego głównym przeznaczeniem jest niszczenie celów powietrznych i naziemnych w czasie bezpośredniego wspierania działań wojsk lądowych. W raz z dostawą myśliwców RAT rozpoczęła też dostawy powietrznych tankowców do Carstwa Brodryjskiego. Nasze KB-8, będące odmianą również wybranego przez lotnictwo brodryjskie bombowca B-8 zostały tam nazwane TW-8 i są to pierwsze samoloty o takim przeznaczeniu w Brodrii.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
AKTUALNOŚCI - przez Ronon Dex - 25.04.2016, 10:38:36

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości