25.04.2016, 23:58:01
(25.04.2016, 23:52:06)Alberto de Medici link napisał(a): Nie no, bez przesady, prawodawca definiuje, czym jest Wolne Miasto - dzierżawą (od panstwa bialeńskiego) Fiodora Swirydiuka. Może nie jest to precyzyjny akt prawny, ale cóż... Ja bym traktował "Wolne Miasto Błdarasz", jako nową nazwę terenu dzierżawionego przez Fiodora.Owszem, a więc dzierżawiąc teren należy określić jaki jest jego status... Tak to się zresztą odbyło w przypadku dzierżawy części Anatolii dla CB.
Nazwa generalnie nie ma wielkiego znaczenia - ważnym jest, że nie można nadać statusu sprzecznego w bialeńskim prawem czyli jakiegokolwiek, który by powodował niezależność od bialeńskiej państwowości (no bo łamie KCK art. 12 pkt 2) i bialeńskiego prawa. A sama dzierżawa? W sumie niczym się nie będzie różnić od lenna... to po co komplikować? No chyba, że się chce...
No i żeby było jasne... nie mam kompletnie nic przeciwko temu, że Fiodorowi wydzierżawi się kolejny kawałek ziemi - wszak nawet w przypadku lenn nie ma, jak mi się zdaje - prawnego ograniczenia by był to jeden spójny kawałek terenu. Tylko bez tego "machania szabelką" i strzelania do czegokolwiek - bo wtedy można mu oddać z nawiązką.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.