Ustawa o Bałdaraszu
(26.04.2016, 00:17:42)Alberto de Medici link napisał(a): Albo - do, czego ja bym się przychylał - spoglądając na treść ustawy bardziej holistycznie, by postrzec ten przepis (o Wolnym Mieście), jako część całości. Czyli potraktować "Wolne Miasto Gdańsk", jako nazwę lenna, które chce dzierżawić Fiodor, co wynika z ustawy (przynajmniej, jak dla mnie). Wobec tego ta "wolność" byłaby pustą formułką, niemającą za sobą żadnej mocy prawnej - ot! zwykłym przymiotnikiem, który tylko ładnie wygląda w dumnej nazwie.
Dokładnie...jeżeli przez chwilę zatrzymać się przy analogii "gdańskiej" to prób stworzenia czegoś takiego jakim było WMG jest złamaniem KCK, ale gdyby z jakiś tam sobie przyczyn (nie wnikam w realizm) nazwano Gdańsk, Wolnym Miastem Gdańsk przy zachowaniu jego obecnego statusu to OK.

Najlepszym wyjściem jest po prostu sięgnąć do praw dotyczących lenn i tak to potraktować. Przecież w zasadzie nikt nie wnika co robimy w lennach, dopóki nie łamiemy bialeńskiego prawa. Co więcej... nawet jak chce sobie tam z bronią pobiegać to też może i zgodnie z prawem. Przecież ja mam RazorSheld na terenie mojego lenna i całkowicie zgodnie z prawem. W sumie jakby dobrze pokombinował i się dogadał to gdyby chciał to rozwinąć to nawet czasem dałoby się ich wciągnąć do działań jako tzw. PMC.

Tak czy inaczej ta ustawa sensu nie ma - bo to nie Parlament nadaje lenna czy dzierżawi ziemię w RB.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Ustawa o Bałdaraszu - przez Fiodor Swirydiuk - 25.04.2016, 22:48:58

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości