03.04.2014, 19:01:52
Cytat:Na jaką liczbę ustalimy liczbę ludności tego obszaru? Myślę, że można uznać, że mieszka tam głównie ludność bialeńska i valhallijska, a także sclavińska, arabska i teutońska. To by pasowało do zarysu historii.Zobaczymy ilu tych ludzi tam jest... daj badaczom się wykazać, dopiero wylądowali. :wink: :wink::wink:
Może przyjąć, że tej ludności jest tam niewiele, że opisywany przez Ciebie chaos, wojny domowe i "barbarzyństwo" doprowadziły do opuszczenia lądu przez większość mieszkańców i będziemy odkrywać oraz nawiązywać kontakty z niewielkimi miejscowościami czy osadami, będziemy badać ruiny dawnej świetności i nieść tam z czasem cywilizację bialeńską.
Wstrzymajmy się jeszcze z deklaracjami, wg mapy Pela Nandera to było tam tylko kilka miejscowości, duży obszar zajmują góry z tego część chyba wysokich z jakimś dużym lodowcem.
Mam nadzieję, że się autor czyli Pel Nander nie obrazi (bo wysłał mi tą mapę kiedyś do wykorzystania przy pracach kartograficznych), za upublicznienie tutaj jego dawnej mapy wyspy.
[attachment=0:20i8iiyy]<!-- ia0 Mapa_Cesarstwa_Valhalli.jpg<!-- ia0 [/attachment:20i8iiyy]
Zobaczymy co tam po tej dawnej cywilizacji powstało... czy ktoś tam jeszcze mieszka, czy może pozostały ruiny i artefakty?
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.