03.05.2016, 23:05:07
(03.05.2016, 21:59:24)Eddard Noqtern link napisał(a): Kiedyś trzeba było bez sensu wkuwać. Teraz jest czas na naukę wyciągania wniosków i logicznego myślenia, bo znaleźć informacje każdy potrafi.No fakt... "nasz" system edukacji był "bez sensu" - tylko czemu teraz mam w robocie problemy z magistrami-półanalfabetami, co to nie potrafią kilku zdań poprawnie (bez "ortów") i z sensem po polsku napisać, a liczyć to biedaki w ogóle nie potrafią - nawet arkusz kalkulacyjny ich przerasta. Ani biedaki "na kartce", ani "na komputerze"... jednym słowem poziom dna.
(03.05.2016, 22:25:33)Bajtuś link napisał(a): A teraz matura z matematyki to leberko (nawet ta rozszerzona) w porównaniu z moją.Nie mam wyjścia i muszę się zgodzić - na moje obecna "matura" to poziom gdzieś z końca mojej podstawówki (tej 8-klasowej), a obecny magister to często niżej maturzysty z lat 80-tych. No ale to wynik "masowości wykształcenia"... każda masówka przynosi spadek poziomu. Nie ma innego wyjścia, bo kiedyś to ze 30% robiło maturę, 20% szła na studia, a kończyło z 10-15%. Dziś proporcje się odwróciły, to i poziom "padł na pysk". Normalne... tak się dzieje w każdej dziedzinie, gdzie elitarność zamieniona jest na masowość. Poziom musi spaść.
A niestety mam porównanie ....
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.