05.05.2016, 21:49:56
Trochę mnie denerwuje pewna rzecz. Mianowicie jest to ciągłe utrzymywanie się Wspólnoty Rozwoju przy korycie (nadal mają swoich ministrów i posłów). Nie mówiąc o tym jakie gówno zrobili z naszego kraju podczas swoich rządów to jeszcze obalili "legalnie" prezydenta zmuszając policjanta do strzału. Moją propozycją jest Dewspólnotyzacja. Tak jak w realu po II Wojnie Światowej w Niemczech odbyła się Denazyfikacja, tak my zrobimy Dewspólnotyzację i zapomnimy o wszystkim co zrobili, ale najpierw musimy zrobić coś, aby to się dobrze odbyło, a więc:
- Zerwać umowę stowarzyszeniową z Hasselandem (Nadal ich nienawidzę)
- Usunąć wszelkie rzeczy jakie były z nim związane
- Zapomnieć o jakiejkolwiek współpracy Bialenii z Hasselandem
- Przygotować ustawy zmieniające ordynację w sposób korzystny dla całej Bialenii (nie chcę nie startować na prezydenta tylko dlatego, że mam obywatelstwo Abachazji)
- Usunąć WRońskie ustawy.
- Obalić stary system i ustalić nowy, bardziej sprawiedliwy
- Wprowadzić wolny rynek (nie, nie da się nikogo na nim okraść)
- Rozdzielić dawne folwarki usuniętych Hasselandczyków (którzy nie chcą się zintegrować) między aktywne osoby w kraju
- Zmniejszyć kompetencje Policji Krajowej (niemożność zabijania)
Gdy przeprowadzimy owe zmiany, to będziemy o wiele lepsi i bardziej wolnościowi, co dobrze się odbije na naszej aktywności i możliwej popularności.
P.S. #AlexWróć #KriWróć #MvPWróć
- Zerwać umowę stowarzyszeniową z Hasselandem (Nadal ich nienawidzę)
- Usunąć wszelkie rzeczy jakie były z nim związane
- Zapomnieć o jakiejkolwiek współpracy Bialenii z Hasselandem
- Przygotować ustawy zmieniające ordynację w sposób korzystny dla całej Bialenii (nie chcę nie startować na prezydenta tylko dlatego, że mam obywatelstwo Abachazji)
- Usunąć WRońskie ustawy.
- Obalić stary system i ustalić nowy, bardziej sprawiedliwy
- Wprowadzić wolny rynek (nie, nie da się nikogo na nim okraść)
- Rozdzielić dawne folwarki usuniętych Hasselandczyków (którzy nie chcą się zintegrować) między aktywne osoby w kraju
- Zmniejszyć kompetencje Policji Krajowej (niemożność zabijania)
Gdy przeprowadzimy owe zmiany, to będziemy o wiele lepsi i bardziej wolnościowi, co dobrze się odbije na naszej aktywności i możliwej popularności.
P.S. #AlexWróć #KriWróć #MvPWróć
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;