05.04.2014, 14:50:22
Cytat:Parlamentarna Komisja Gospodarcza będzie mogła zgłosić w Parlamencie projekt takiego pakietu cenowego.I nad tym trzeba będzie pomyśleć... i to pewnie opracować.
Cytat:Mamy, ale na razie nie były wykorzystywane (poza teoretycznym opisem połączeń), bo nie było ani systemu, ani potrzeby ich wykorzystania. Anatolia daje taką okazję.
Popieram to, choć jakieś linie lotnicze i statki w Bialenii mamy. Trzeba będzie po prostu w Anatolii budować lotniska i porty.
Można pójść na takie ustępstwo, że armia zbuduje jakiś "tymczasowy port", aby mógł zawinąć pierwszy statek z własnymi urządzeniami przeładunkowymi (mamy takie), albo wynajmie okręt desantowy, który przewiezie firmę budowlaną (może wyładować ciężki sprzęt na plaży) - ale dalej to już musi iść "gospodarczo" czyli budowa portu (po przetransportowaniu sprzętu), budowa lotniska itd. Wtedy jest komunikacja i można dalej eksploatować nowy ląd.
Cytat:Przy czym mam nadzieję na szybkie działania komisji. Równocześnie mogą odbywać się różne debaty wewnątrz Parlamentarnej Komisji Gospodarczej, jak i głosowania w Parlamencie nad propozycjami wystosowanymi przez komisję.A ja jednak bym się nie spieszył zanadto - mam nadzieję, że komisji uda się opracować porządny system, a nie opracować coś pośpiesznie. Czy eksploatację Anatolii rozpoczniemy za dwa tygodnie czy na miesiąc nie ma większego znaczenia. Grunt abyśmy przystąpili do tego z już wypracowanymi, opracowanymi i przemyślanymi rozwiązaniami gospodarczymi oraz porządnie opracowanymi aktami prawnymi. Pośpiech niekoniecznie jest wskazany... założyliśmy opracowanie systemu gospodarczego w tej kadencji i tego się trzymajmy - nie przyśpieszajmy tylko po to by mieć coś szybko, lepiej jest mieć porządnie... Anatolia nie zatonie, na razie możemy ją badać.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.