System zależności gospodarczych
Cytat:Parlamentarna Komisja Gospodarcza będzie mogła zgłosić w Parlamencie projekt takiego pakietu cenowego.
I nad tym trzeba będzie pomyśleć... i to pewnie opracować.

Cytat:
Popieram to, choć jakieś linie lotnicze i statki w Bialenii mamy. Trzeba będzie po prostu w Anatolii budować lotniska i porty.
Mamy, ale na razie nie były wykorzystywane (poza teoretycznym opisem połączeń), bo nie było ani systemu, ani potrzeby ich wykorzystania. Anatolia daje taką okazję.

Można pójść na takie ustępstwo, że armia zbuduje jakiś "tymczasowy port", aby mógł zawinąć pierwszy statek z własnymi urządzeniami przeładunkowymi (mamy takie), albo wynajmie okręt desantowy, który przewiezie firmę budowlaną (może wyładować ciężki sprzęt na plaży) - ale dalej to już musi iść "gospodarczo" czyli budowa portu (po przetransportowaniu sprzętu), budowa lotniska itd. Wtedy jest komunikacja i można dalej eksploatować nowy ląd.

Cytat:Przy czym mam nadzieję na szybkie działania komisji. Równocześnie mogą odbywać się różne debaty wewnątrz Parlamentarnej Komisji Gospodarczej, jak i głosowania w Parlamencie nad propozycjami wystosowanymi przez komisję.
A ja jednak bym się nie spieszył zanadto - mam nadzieję, że komisji uda się opracować porządny system, a nie opracować coś pośpiesznie. Czy eksploatację Anatolii rozpoczniemy za dwa tygodnie czy na miesiąc nie ma większego znaczenia. Grunt abyśmy przystąpili do tego z już wypracowanymi, opracowanymi i przemyślanymi rozwiązaniami gospodarczymi oraz porządnie opracowanymi aktami prawnymi. Pośpiech niekoniecznie jest wskazany... założyliśmy opracowanie systemu gospodarczego w tej kadencji i tego się trzymajmy - nie przyśpieszajmy tylko po to by mieć coś szybko, lepiej jest mieć porządnie... Anatolia nie zatonie, na razie możemy ją badać.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości