22.05.2016, 22:46:24
Cytat:Zdelegalizować partie wystarczy.
Zdelegalizować Ciebie.
(22.05.2016, 22:31:25)Maciej Kamiński link napisał(a): Przepraszam najmocniej, że wymagam od członków Wspólnoty Rozwoju, by napisali osobiście dwa słowa w temacie ze zgłaszaniem kandydatur, zamiast obarczać tą jakże ciężką robotą lidera. Naprawdę, nie powinniśmy wymagać aż tyle od kandydatów na posłów. Lepiej kazać takim ludziom marnować czas na tworzenie partii mającej za jedyny cel istnieć na czas wyborów.
Ale po co utrudniać procedury? Po co odbierać partii choćby ten najmniejszy przywilej? Czyżby naprawdę nie było tu miejsca dla chcących bawić sięw partie? Chyba nie, bo starasz się im rzucać pod nogi kłody i we wszelaki sposób zniechęcać. Gratuluję. Mnie udało Ci się zniechęcić.
Cytat:Gdyby wyborcom nie podobał się taki styl prowadzenia polityki, to mielibyśmy masę głosów pustych. Jak widać, program nie jest za bardzo potrzebny. Jak kiedyś wspominałem w wywiadzie - zamrażarka to nie konduktor, może działać na bieżąco.
Nie, ponieważ ludzie nie zwykli do oddawania głosu pustego, bo to po prostu strata głosu. Ale uwierz mi, części osób na pewno nie podoba sie to, że zadne, słownie żaden kandydat nie przedstawił programu, nie zrobił żadnej kamapanii. Po co więc te wybory? Łatwiejszy w takiej sytuacji by był Senat, w którym zasiadały by osoby z największą liczbą folwarków akurat w tym czasie aktywne...
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.